Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
75 point

Saint James Brut de Colonne 74,2 % Rhum Agricole

Anmeldt d. 05-02-2021 af Mads "Romhatten" Heitmann

Videoanmeldelse #131: Er du til ren, rå og uredigeret rom? Så skal du læse med her. Distillerie Saint James på Martinique har nemlig frigivet deres rene destillat direkte fra kedlen – deraf ’Brut de Colonne’, oversat til dansk ’Rå fra Kolonnen’. Og det er hvad det er. I spiritusindustrien kaldes det også helt basalt for ’destillationsstyrke’ og i dette tilfælde er destillationsstyrken 74,2 % alkohol. Normalt vil romproducenten tilsætte vand efter destillationen og dermed bringe alkoholprocenten ned på fx 40 %, men ikke her.

AOC-kontrolleret rhum agricole fra Martinique må ikke destilleres højere op end 75 % alkohol. Det er en regel man har indført, da man gerne vil bibeholde en klar og distinkt smag af sukkerrør i grunddestillatet. Distillerie Saint James rammer altså næsten loftet for den tilladte destillationsstyrke, med denne aftapning.

Vi har ifm. vores mange besøg på øen Martinique smagt rom direkte fra kedlerne, og det er en lige stor oplevelse hver gang, så denne aftapning hilser vi bestemt velkommen i barskabet.

Se videoen hvor vi går mere i dybden med produktet:

Duft

Vådt hø, grønt græs, lidt tomatketchup og eller masser af grønne oliven – og ja, godt med alkoholfornemmelse. Man bliver dog overrasket over hvor ’mild’ alkoholfornemmelsen trods alt er.

Smag

Enormt kraftig smag – ikke alkohol, men decideret ’smag’. Utroligt nok er alkoholen endda pænt integreret i smagen. Det er sikkert fordi at rommen har SÅ meget smag, som den har. Den kan bære det, så at sige.

Den emmer af frisk sukkerrør, brombærbusk, frisk græs og halm.

Bedømmelse

Det er en kanonfed flaske sprut, det her! Hvis du bare er LIDT fan af rhum agricole, så er denne flaske et must have. Den har alt det som hvid rhum agricole ved 40 % plejer at have, bare med faktor 10. Flasken her er et skoleeksempel på en fantastisk kvalitetsspiritus – at det kan smage SÅ godt og velintegreret ved den alkoholprocent, vidner om en romproduktion hvor man ikke går på kompromis … med noget som helst!

Her har du muligheden for at smage rommen som den tager sig ud, lige efter destillationsprocessen. Og i disse corona-tider, hvor rejser ud af landet ikke kan lade sig gøre, så er dette et godt bud på en corona-rejseoplevelse. Rommen i flasken er nemlig noget som normalt kun kan opleves på selve destillerierne. Hiv noget sand ind i stuen, blæs en oppustelig plastikpalme op, sæt noget Bob Marly på CD’eren og knap en flaske Saint James Brut de Colonne Rhum 74,2 % op – så bliver det ikke meget mere ’Martinique’ i lille Danmark.

Kæmpe anbefaling - skål!

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Martinique
499 DKK
74,2%
70 cl

Sødme: 1/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Vådt hø, grønt græs, lidt tomatketchup og eller masser af grønne oliven.


Frisk sukkerrør, brombærbusk, frisk græs og halm.

Brugerbedømmelser: 75/100 (2 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet