Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
67 point

Ron Conde de Cuba 11

Anmeldt d. 31-01-2023 af Mads "Romhatten" Heitmann

Videoanmeldelse #162: I dag vender vi snuden en tur imod Cuba, Caribiens største ø og samtidig det sted hvor ’den lette rom’ har sit ophav. I glasset finder vi rom fra brandet Ron Conde de Cuba, som oversat til dansk betyder ’Hertugen af Cubas Rom’, og som produceres på destilleriet Ronera Sevilla i Las Tunas Provinsen på den sydøstlige del af øen. Rommen er fermenteret på sukkerrørsmelasse fra sukkerrør af typen Medialuna, hvorefter den destilleres på et kolonnedestilleringsapparat. Herefter modner den såkaldte ’aguardiente’ på egetræstønder i x-antal år.

Flasken prydes af tallet 11, men uden en videre forklaring på hvad dette tal helt præcist referer til. Derfor må vi antage, at dette ikke har noget med alderen at gøre, selvom rommen før i tiden har heddet ”11 Anos” som betyder ”11 år”. Rommen er tappet ved 38 % alkohol.

Min hydrometermåling af denne rom indikerer en sukkertilsætning på ca. 28 gram pr. liter hvilket er mere end de tilladte 20 gram for rom solgt inden for EU. Jeg kan dog ikke gennemskue om rommen er tappet før 25. maj 2021, men vi lader tvivlen kommen dem til gode, og antager at dette er tilfældet.

Se videoen hvor vi går mere i dybden med produktet:

Duft

Vanilje, karamel og en ret let romprofil – den er rimelig endimensionel og ikke videre interessant. Der er dog ikke noget som virker syntetisk eller ’forkert’ - men kedelige i duften, det er den, desværre.

Smag

Vaniljedomineret, citrus (orangeskal), karamel, chokolade og kakao. Ikke enormt stor kompleksitet og samtidig lidt for meget sødme, som vælter oplevelsen lidt. Smagen kunne måske have gavn af lidt mindre tilsat sukker, for øget kompleksitet.

Bedømmelse

Dette er en rom som så mange andre – den byder ikke på noget ekstraordinært eller anderledes. Den er ret kedelig, faktisk. Når det er sagt, så har den meget sødme og godt med fad, hvilket der sikkert er mange forbrugere som sætter pris på. Rommen fejler ikke noget, som sådan; den dufter og smager ikke syntetisk, den har ikke nogen ’fejl’ på alkoholen, og så er flasken pæn. Men nogen storslået rom, dét er det ikke.

Jeg har sagt det før, og jeg siger det igen; jeg er ikke fan af rombrands som pynter sig med tal, som kan få forbrugeren til at TRO, at rommen rent faktisk er modnet, i dette til fælde, 11 år. Hvis rommen rent faktisk var 11 år gammel, så havde producenten helt sikkert skrevet ”11 år gammel” eller ”modnet 11 år”, men det gør de altså ikke her.

Jeg kommer nok til at drikke en del Cuba Libre-drinks lavet med denne flaske Ron Conde de Cuba 11 – og til netop dét, er den helt perfekt.

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Cuba
449 DKK
38%
70 cl

Sødme: 6/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Vanilje, karamel og en ret let romprofil.


Vaniljedomineret, citrus (orangeskal), karamel, chokolade og kakao.

Brugerbedømmelser: 83/100 (5 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet