Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
80 point

GetSpirits Decadent Roses Rum Dry Edition

Anmeldt d. 13-12-2022 af Mads "Romhatten" Heitmann

GetSpirits har for kort tid siden lanceret to nye small batch-aftapninger som kommer i en Dry- og Sweet-version som de kalder for Decadent Roses. Jeg kigger i denne anmeldelse nærmere på den usødet version, og ender dermed denne lille række af anmeldelser af GetSpirits Decadent Roses.

GetSpirits Decadent Roses Rum Dry Edition er en limited edition rum som er sammensat rom fra to forskellige tønder, henholdsvis et brugt bourbon-fad fra Four Roses samt et brugt sherry-fad som tidligere har huset PX-sherry (den meget søde sherrytype). Rommen er modnet i alt 4,5 år på disse tønder. Efterfølgende har man opdelt den samlede mængde i to portioner hvor den ene (og den største) er tilsat vand samt sukker – denne ellers udmærket udgave har jeg allerede anmeldt her. Den rom jeg kigger nærmere på i dag, er så den anden portion som ikke sødet og ej heller tilsat ret meget vand. Den indeholder 52 % alkohol samt 0 gram sukker pr. liter, og findes i et oplag på 241 eksemplarer.

Da jeg for et par uger siden havde Decadent Roses Sweet Edition i glasset manglede jeg en smule fylde og lidt mere power på eftersmagen. Ellers en ganske vellykket rom, men den manglede lige det sidste. Måske en højere alkoholprocent og fraværet af tilsat sukker hjælper rommen bedre på vej? Lad os se!

Duft

Farven på rommen er virkelig mørk – nærmest sort med et mørkerødt skær. Virkelig pæn, og naturligvis ikke tilsat karamelfarve. Det må være det søde PX-sherry-fad som spiller ind her.

I duften finder jeg nogle af de samme noter som på den sødet version; vanilje, rosiner, cigarkasse, træ og tørret frugt. Man fornemmer dog tydeligt at alkoholen er højere, men uden at den virker ude af balance. 

Smag

I munden er rommen yderst velbalanceret på sødmen men vejer til den tørre side. Den går sødmefuldt ind men slutter tørt af. Ligesom på den sødet version mangler jeg lidt fylde og krop på første tår, men heldigvis får jeg på anden mundfuld en bedre og bredere oplevelse og mundfølelse.

Rosin og andet tør frugt, dansk sensommerhonningen, kaffe og en fremtrædende og prikkende alkohol. Det er en mere kompleks smagsoplevelse end Sweet Edition.

Bedømmelse

Jeg foretrækker Dry Edition frem for Sweet Edition – og ja, det havde du nok ventet. Når det er sagt, så synes jeg at begge aftapninger kan noget hver for sig, og jeg synes virkelig at det er en fremragende ide, at dele produktionen op på den måde, som Inge Lise og Carlo fra GetSpirits har gjort det.

GetSpirits Decadent Roses Rum Dry Edition har mere fylde og samtidig også en længere eftersmag end Sweet Edition – det synes jeg i hvert fald. Mange vil sikkert foretrække Sweet Edition frem for Dry Edition, for man får mange af de samme smagsnoter i den sødet version … bare i en mildere, lidt sødere og knapt så intens udgave. Og det er jo smag og behag som med alt…

Kvaliteten af dansk rom er på vej frem og GetSpirits Decadent Roses Rum-serien er et bevis herpå. Det er noget af den bedre danske rom jeg har smagt sammen med fx Skotlander Rum No. 11 og ikke mindst GetSpirts egen ex-Jamaica Cask Rum tappet ved 53,5 %.

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Danmark
600 DKK
52%
50 cl

Sødme: 2/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Vanilje, rosiner, cigarkasse, træ og tørret frugt.


Rosin og andet tør frugt, dansk sensommerhonningen, kaffe og en fremtrædende og prikkende alkohol.

Brugerbedømmelser: 80/100 (1 stemme)


Tilmeld dig nyhedsbrevet