Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
91 point

Plantation Rum 2003 Jamaica Aged 17 Years 49,5 %

Anmeldt d. 01-02-2021 af Mads "Romhatten" Heitmann

Videoanmeldelse #126: Plantation Rum er et uafhængigt rommærke med en vis dynamik. De har naturligvis deres kerneserie som bl.a. indeholder ’3 Stars White Rum’ og ’Original Dark Rum’, men derudover frigiver det franske firma tit og ofte spritnye ting. At de bliver ved med at røre i gryden er med til at holde brandet i live hos de mange inkarnerede romdrikkere verden over, og nu har Plantation Rum altså endnu engang frigivet ny og spændende rom. Denne gang har det kendte brand samtidig formået at forny deres ellers velkendte vintage-serie i en meget positiv retning.

Den tredje rom vi anmelder i serien, som indeholder fire nye aftapninger fra henholdsvis Barbados, Fiji, Jamaica og Peru, er rommen fra den caribiske ø, Jamaica. Rommen er batch-destilleret på Clarendon Distillery i 2003, baseret på sukkerrørsmelasse, modnet i 16 år på Jamaica i ex-bourbontønder og yderligere 1 år i Frankrig på ex-cognactønder. Rommen indeholder endvidere ikke noget sukker, den holder et esterindhold på 422 g/hL AA, er tappet ved en flot alkoholprocent på 49,5 % og i alt sammensat af rom fra 29 forskellige tønder. En såkaldt ’One-time Limited Edition Rum’.

Godt, det var så alt det tekniske – lad os se hvad den kan.

Se videoen hvor vi går mere i dybden med produktet:

Duft

Store og flotte frugtnoter, klassisk Jamaica-rom, dejlig næse med lette brændte noter og den helt, helt rigtige ’følelse’. Bagt banan, lette fuselolier som ikke forstyrrer, elegante men alligevel tilstedeværende esterforbindelser og sidst men ikke mindst bare ren og skær LÆKKERHED.

Smag

Fed mundfølelse og eventyrlig sødmefuld. En utrolig vellavet rom ift. alkoholprocenten og esterindholdet – balancen sikker lige i skabet. Der er ikke nogen skævhed, ikke nogen ridser eller revner, bare ren og skær nypoleret (men gammel) Jamaica-rom.

Bedømmelse

Det er sjældent at man møder en rom fra Jamaica, som kan det samme som denne udgave. Hvis den typiske rom fra Jamaica er en vild hest, smuk og elegant, men som ikke kan tøjles, så er dette den selv samme hest, bare dresseret.

Det er en fremragende rom – intet mindre. Og hvis du er til rom fra Jamaica, så vil den her ikke skuffe dig.

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Jamaica
699 DKK
49,5%
70 cl

Sødme: 4/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Store og flotte frugtnoter, klassisk Jamaica-rom, dejlig næse med lette brændte noter og den helt, helt rigtige ’følelse’. Bagt banan og lette fuselolier som ikke forstyrrer.


Ikke nogen ridser eller revner, bare ren og skær nypoleret (men gammel) Jamaica-rom.

Brugerbedømmelser: 89/100 (9 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet