Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
96 point

El Dorado Port Mourant & Diamond Velier 70th

Anmeldt d. 26-04-2018 af Mads "Romhatten" Heitmann

Videoanmeldelse #28:Luca Gargano, som star bag Velier, har igennem mange år haft et godt forhold til Demerara Distillers i Guyana, og derfor var det ikke overraskende, da man offentliggjorde en speciel El Dorado-aftapning i forbindelse med Veliers 70 års jubilæum. De fleste kender Velier som en uafhængig romaftapper, men de er først og fremmest et distributionsfirma. De fører meget store spiritusbrands i Italien, herunder også El Dorado Rum.

Som et led i El Dorados Rare Collection-serie, som dags dato indeholder fem forskellige aftapninger, er der nu kommet en ny udgave på markedet. Denne udgave er lavet i forbindelse med Veliers 70 år jubilæum, og er et blend af rom fra de to stills Port Mourant og Diamond. Rommen er destilleret og blendet sammen, og efterfølgende overført til egetræsfade tilbage i 2001, hvilket give en modningsperiode på 16 år. 16 år i troperne, venner!

Rommen er tappet ved fadstyrke på 54,3% alkohol, og er lavet i et engangsoplag på 3000 flasker. Den forhandles ikke i Danmark, men kan findes på div. europæiske webshops.

Vi har KMÆPE forventninger til dette glas – lad os se om vores forventninger holder stik.

Se videoen hvor vi går mere i dybden med produktet:

Duft

Utrolig mørkt og masser af dybde. Mokka, lakrids og meget brændt egetræ. Den åbner sig med tropisk frugt, så som brændt banan med farin. Man kan blive ved, og ved, og ved med at sidde med næsen i glasset på denne rom. Den har lag på lag af forskellige aromaer. Bagt frugt, honningristede nødder og lette julekrydderier. Eminent- simpelthen.

Smag

Hold da op det smager godt. Det smager meget godt! Overvejende Port Mourant-smagselementer. Den er meget olieret munden. Smagen bliver bare ved og ved. Alkoholen er yderst velintegreret, man opdager den næsten ikke. Den har en voldsomt koncentreret smag fra start til slut. Virkelig flot rom!

Smagselementerne byder på chokolade, godt med syre, godt med egetræ. Den sidder lige i skabet mht. balancen.

Bedømmelse

En meget, meget varm anbefaling herfra. Som sædvanlige læsere af bloggen vil vide, så er vi kæmpestore fans af rom fra Guyana … og El Dorado Port Mourant & Diamond 2001 Velier 70th er ikke nogen undtagelse! Det er en ekstraordinær god rom. Den er harmonisk, koncentreret og byder samtidig på x-faktor. Den er et godt bud på hvorfor vi bliver ved med at vende tilbage til rom fra Guyana. Det kan bare noget helt specielt – særligt når det er flasket ved fadstyrke. Wauw, en fænomenal rom!

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Guyana
2200 DKK
54,3%
70 cl

Sødme: 5/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Mokka, lakrids og meget brændt egetræ. Bagt frugt, honningristede nødder og lette julekrydderier.


Alkoholen er yderst velintegreret. Chokolade, godt med syre, godt med egetræ. Den sidder lige i skabet mht. balancen.

Brugerbedømmelser: 88/100 (12 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet