Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
93 point

El Dorado Rum Versailles 2002

Anmeldt d. 27-01-2016 af Mads "Romhatten" Heitmann

Duft

Det første, jeg tænker på, er brunkager og vaniljekranse. Både denne Versaillesaftapning og dens bror Port Mourant har en følelse af jul over sig. Når jeg kommer lidt videre ind i aromaen, finder jeg også lakrids, karamel og citrus. En meget harmonisk duftende rom, men med knapt så meget power som Port Mourant 1999.

Smag

Ved første indtryk er rommen klart skarpere på alkohollen end Port Mourant 1999. Den har ikke så afrundet en profil, men når det er sagt, så er der stadig mere smagsmæssig energi i Port Mourant 1999, end her. Vi har langt mere “navy feel” i Port Mourant 1999 end hos Versailles 2002 - mere læder, mere varm asfalt og mere piratblod! Ja, mere af alt faktisk!

Eftersmagen er lang og kompleks og rigtig flot afbalanceret, men den mangler lige det sidste “kick” for at nå op på højde med El Dorado Rum Port Mourant 1999...

Bedømmelse

Den næste rom, der står for skud i den nye Rare Collection-serie fra El Dorado, er deres Versailles aftapning på 63 % abv. Versailles er navnet på et destilleringsapparat ligesom Port Mourant. Hvor de begge to er meget gamle og lavet af træ, så er forskellen på de to apparater bl.a. at Versailles kun består af én pot og Port Mourant er det man kalder for et “dobbelt kedlet anlæg”.

Jeg har ikke stiftet specielt meget bekendtskab med Versaillesdestillater i sin rene form som her. Kun i nogle enkelte Plantation Single Cask Rum aftapninger og en enkelt Bristol Classic Rum aftapning destilleret i 1985 (denne har jeg endnu ikke smagt på, men den står dog på hylden og venter). Det er et forholdsvist sjældent destillat, som her står alene og i sin reneste form - tropisk lagret, ingen tilsætning af andre destillater (ej heller vand) eller filtrering.

Dette “single wooden still” var oprindeligt fra Versailles som lå langs Vestbredden af Demerara Floden. Apparatet blev efterfølgende flyttet til Enmore, derefter til Uitvlugt, og endelig til Diamond, hvor det står den dag i dag. Det jeg på forhånd ved om destillater fra Versailles er, at de ikke er så tunge og voldsomme som fx destillater fra Port Mourant, og det har også resulteret i nogle lidt lunkne anmeldelser rundt omkring på nettet. Versailles har generelt aldrig kunnet hamle op med Port Mourants full bodied flavour!

For mig at se, så ligger Demerara Distillers ikke inde med specielt meget rom fra deres Versailleskedel, da de bruger det meste af det, de destillerer i deres blends. Under alle omstændigheder, så er det ikke den rom, som uafhængige aftappere får tilbudt mest af. Versaillesdestillatet indgår i størstedelen af El Dorado-serien og benyttes som hovedkomponent i deres 12 års blend, og på den måde er det selvfølgelig et destillat som ofte benyttes af blenderne på Demerara Distillers.

I forrige anmeldelse af Port Mourant 1999 kommenterede jeg den manglende information omkring udgivelsens omfang. Dette har jeg imidlertid fået oplyst til at være omkring 3000 flasker af hver udgave. En opfordring til DDL: På med denne oplysning på etiketten næste gang I udgiver rom i Rare Collection-serien.

Personligt ville jeg til hver en tid vælge El Dorado Rum Port Mourant 1999 over denne aftapning, men når det er sagt, så er dette stadigt et utroligt godt glas rom! Tropisk lagret 12 år gammel full proof rom smager fantastisk! Jeg glæder mig til at smage og ikke mindst anmelde El Dorado Rum Enmore 1993!

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Guyana
1895 DKK
63%
70 cl

Sødme: 3/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Brunkager og vaniljekranse. Ellers lakrids, karamel og citrus.


Lakrids, karamel og citrus.

Brugerbedømmelser: 91/100 (13 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet