Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
87 point

Savanna HERR Japan Tribute Rhum Agricole

Anmeldt d. 19-08-2020 af Mads "Romhatten" Heitmann

Videoanmeldelse #110: Distillerie Savanna ligger på øen Reunion i Det Indiske Ocean udfor Madagaskar. Reunion er en fransk besiddelse og ligger tæt på søsterøen Mauritius. Det er meget væsentligt for rommen der produceres på øen, at Reunion er en fransk besiddelse. Det betyder nemlig, at rommen klassificeres ligesom den rom man finder på Martinique og Guadeloupe i Caribien, som ligeledes er franske besiddelser. På disse øer har man en rækker forskellige romtyper, herunder rhum léger, rhum tradionnel, rhum agricole og rhum grand arôme. Det er sjældent, at ét destilleri producere mere end én af disse romtyper, og det er samtidig klart rhum agricole, som er standarden, men Distillerie Savanna er en af de få som producerer alle fire romtyper. Dét, og at de rent faktisk laver utrolig god rom, gør Savanna til en vildt spændende romproducent.

Her har vi at gøre med rom i rhum agricole-stilen, hvilket betyder, at rommen er lavet på den friske sukkerrørssaft. I de franske områder, stilles der krav om, at rhum agricole efter destillationen, skal have et indhold af kongener på minimum 225 g/hL AA. Denne rom er efter destilleringen blevet modnet i seks år på et egetræsfad, som tidligere har indeholdt destilleriets egen romstil; High Ester Reunion Rum (HERR). Rommen er tappet som single cask ved fadstyrke på 56,4 % alkohol. Det er en single vintage-udgave fra 2012, kun tappet i 647 eksemplarer.

Se videoen hvor vi går mere i dybden med produktet:

Duft

Rommen dufter ikke synderligt igennem af HERR, på trods af modningen på netop sådan et fad. Alligevel finder vi nogle andre dufte end hvad man normalt finder i klassisk rhum agricole.

Smag

Meget, meget intensiv og rigtig meget smag som skjuler den høje alkohol. Dette er ikke klassisk rhum agricole som vi kender det, så det særlige HERR-fad må have sat sit præg, på en eller anden måde.

Bedømmelse

Savanna HERR Japan Tribute Rhum Agricole er en rigtig god rom, hvis man er til den naturlige og ikke mindst syrlige stil. Den har mange lag og bidrager med noget ganske særligt. Så hvis man både elsker rhum agricole og high ester Reunion rum, så er den klart et besøg værd.

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Reunion
1000 DKK
56,4%
50 cl

Sødme: 4/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Rommen dufter ikke synderligt igennem af HERR, på trods af modningen på netop sådan et fad.


Meget, meget intensiv og rigtig meget smag som skjuler den høje alkohol.

Brugerbedømmelser: 70/100 (2 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet