Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
81 point

Opthimus 15 Ron Dominicano Oporto

Anmeldt d. 28-09-2013 af Mads "Romhatten" Heitmann

Duft

En ekstremt sødlig og tung duft af portvin, nødder og dadler. Der er yderligere masser af fad, figner og karamel. Måske er der lidt kokos at hente hvis man leder efter. Det er en virkelig flot og velafbalanceret duft der spiller den høje fadstyrke op imod de sødlige sukker-noter. Det fungerer ret godt og tyder umiddelbart på, at der er en god oplevelse i vente.

Smag

Smagen er ikke så overbevisende som duften. Det første der slår mig er naturligvis den tunge sødme som bliver fulgt op af den høje fadstyrke på 43 %. Der er helt klart mere sprit i smagen end i duften, og det er en skam. Der er stor forskel på smagen af sprit, og det man kalder ”en kraftig smag”. I dette tilfælde er det mere spritten end smagen der er gennemtrængende. Nogen gange kan en lille omgang sprit være med til at åbne op for nogle smagsnoter og derved øge kompleksiteten i en rom – dette er desværre ikke tilfældet i her. Eftersmagen er lang, men ikke himmelråbende fantastisk!

Bedømmelse

Jeg sidder med flaske nummer 746 ud af de 1500 der er produceret. Denne aftapning er meget eksklusiv og kommer kun i et bergænset oplag. Rommen er, som etiketten antyder, lagret i 15 år efter solera-metoden og til sidst færdiglagret på brugte portvinsfade. Forskellen på denne aftapning og Opthimus 15 Ron Dominicanoskal findes i slutfasen hvor den netop får denne portvinsfinish. Endvidere er der også hele 5 % ekstra alkohol i Oporto’en. 
Opthimus er en dejlig serie af rom og måske endda på min top 5 over rom-mærker, men denne rom er lidt kedelig. Nu bliver dette hurtig en ret negativ anmeldelse, og det har måske noget at gøre med mine høje forventninger. Der er ingen tvivl om, at det er en lækker rom, som fortjener at blive drukket – sådan skal det heller ikke lyde. Portvinsfinishen gør tilmed basisrommen godt, til forskel for den 25’årige storebror der ligeledes er blevet afsluttet på portvinsfade. I dén version synes jeg det bliver for meget, men det er jo en helt anden snak. Jeg vil til sidst alligevel give Opthimus Ron Dominicano 15 Oporto hele 81 points. Det fortjener den trods alt.

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Dominikansk Republik
650 DKK
43%
70 cl

Sødme: 8/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


En ekstremt sødlig og tung duft af portvin, nødder og dadler.


Smagen er ikke så overbevisende som duften.

Brugerbedømmelser: 78/100 (12 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet