Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
88 point

Zaya Gran Reserva 12 Years Old

Anmeldt d. 27-12-2013 af Mads "Romhatten" Heitmann

Duft

Zaya har en super lækker duft af sød, sød vanilje. Det leder tankerne hen på vaniljekranse. Man forventer virkelig et rigtig godt glas rom når man stikker næsen i glasset og samler indtryk. Her er også noter af chokolade og mild kaffe.

Smag

Utrolig sød. Dette er en rom der egner sig særdeles godt til det danske marked. Den er sukkersød, på igen måde tør og så smager den bare ganske enkelt helt fantastisk. Jeg har smagt den op imod Ron Millonario XO og den er ikke så stor i slaget som denne. Det er dog en meget, meget lækker rom både i duft og smag, hvor disse lægger sig meget op af hinanden. Den dufter så at sige præcis af hvad den smager af.

Bedømmelse

Det må siges, at der er en del forvirring omkring produktionsmetoden af denne rom. Flere steder på internettet står der, at det er en rom destilleret på klassisk pot still, og andre steder står der at det er kolonne destilleret rom. Dog tør jeg godt lægge hovedet på blokken og konstaterer, at dette er en kolonne destilleret rom, da den er destilleret på Trinidad. Trinidad har kun et destilleri og på dette findes kun et kolonne destilleringsapparat. En helt anden ting er, at man på ingen måde kan smage fusel olie eller andre karakteristiske pot still smage i Zayas rom. Kender man sine romtyper og ved man hvordan de sådan nogenlunde smager, behøver man ikke at kende til en masse om de enkelte destillerier osv. Man kan simpelthen smage, at det er klassisk, spansk kolonnerom – længere er den ikke. Hvordan det så er kommet ud, at det skulle være pot still destilleret rom vides ikke. 
Når alt kommer til alt, pot still eller ej, så er det en fantastisk rom. Den er let drikkelig, stadig med lidt kraft der åbner op for forskellige smage og så synes jeg personligt, at flasken er fed. Med hensyn til prisen er der som sådan heller ikke noget at komme efter. Måske er den lidt til den dyre side, men igen – man får hvad man betaler for.

Skrevet af: claus56 d. 06-09-2020 07:39

Kan du hjælpe med hvor jeg kan købe

Zaya Gran Reserva 12 Years Old

Skrevet af: Johan d. 13-04-2022 16:35

Ja den er dejlig sød :) Fik smagt Zaya Gran Reserva 16 år som jeg vil sige passer til anmeldelsen af 12 års. 

Trinidad & Tobago
500 DKK
40%
70 cl

Sødme: 9/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Zaya har en super lækker duft af sød, sød vanilje.


Den er sukkersød, på igen måde tør og så smager den bare ganske enkelt helt fantastisk.

Brugerbedømmelser: 89/100 (24 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet