Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
90 point

Ron Zacapa Reserva Limitada 2015

Anmeldt d. 17-12-2015 af Mads "Romhatten" Heitmann

Duft

Duften er meget venlig og stiller ikke de store krav. Klassisk mellemamerikansk romduft; Vaniljesukker, karamel, egetræ, chokolade og mokka. Chokoladen bliver mere dominerende jo længere tid, du lader rommen ånde i glasset.

Smag

Det smager rimeligt meget af Ron Zacapa Etiqueta Negra, hvis du har smagt den - måske lidt mindre skarp og mere sød, ellers ligger den meget tæt op ad den. Masser af brændt karamel, egetræ og med en god sødme, som for mig ikke bliver for meget. Hvis jeg var i humør til en sød rom, så kunne det sagtens være noget, jeg fandt frem fra gemmerne.

Bedømmelse

Så er Ron Zacapa på banen med endnu en Limitada Edition, denne gang uden gode historier om, hvordan krydderurter i et omkringliggende miljø har påvirket rommen i fadet.

Nej, denne gang er der bare tale om rom - god gammeldags rom.

Der er godt nok desværre stadig tale om en solera blendet rom mellem 6 og 24 år, men det er naturligvis, hvad man kan forvente, da det jo er et koncept, som Ron Zacapa har benyttet sig af lige siden Diageo slog kløerne i romproducenten fra Guatemala tilbage i midt 00’erne.

Heldigvis har man ligesom med de tidligere aftapninger i Limitada-serien bibeholdt den forholdsvis høje alkoholprocent på 45. Det er rart at se og ligeledes et tegn på, at forbrugerne kan lide det. Skønt! Vi elsker en høj alkohol...specielt hvis det skal være så sødt.

På rørets bagsideetikette kan du læse dig frem til, at Ron Zacapas Master Blender Lorena Vásquez har blendet forskellige rom, som henholdsvis har lagret på amerikanske og franske egetræsfade, som tidligere har indeholdt robust amerikansk whiskey samt delikat sherry og Pedro Ximénez vin. Alle fadene er blevet brændt hårdt for at fremhæve forskellige smage og dufte, inden rommen er blevet påfyldt.

Endvidere fortæller bagsiden, at Vásquez har benyttet sig af en fadfinish, som ligeledes har været hårdt brændt, og denne fremhæver noter af tung vanilje. Mange steder på både røret og selve flasken finder man tre ord; Vanilje, kaffe og frugt. Det må åbenbart være det, rommen skal smage af...

Til dig der har stiftet bekendtskab med de to forrige Limitada-aftapninger, så ligger denne rom tættere op ad Limitada fra 2013 end Limitada fra 2014. Desuden synes jeg, at dette glas er bedre end den forrige Limitada.

En udmærket rom når det ikke skal være alt for avanceret...

Skrevet af: Anders Vakker Hansen d. 19-12-2015 18:33

Lækker rom. 

Guatemala
600 DKK
45%
70 cl

Sødme: 8/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Vaniljesukker, karamel, egetræ, chokolade og mokka.


Brændt karamel, egetræ og med en god sødme, som for mig ikke bliver for meget.

Brugerbedømmelser: 84/100 (26 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet