Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
90 point

Olivers Exquisito 1985 Vintage Solera

Anmeldt d. 25-10-2014 af Mads "Romhatten" Heitmann

Duft

Sammenlignet med den yngste lillebror, 1995 vintage solera, så er den helt store forskel den tydelige og gennemtrængende duft af egetræ. Den er ikke lige så sød og imødekommende som 1995’eren, og det kan jeg godt lide! Den har en tørhed, som spiller godt sammen den sødmefyldte duft.

Smag

Fadpræget er ligeledes gennemtrængende i smagen. På trods af, at rommen er meget sød, så oplever jeg også en tørhed forrest i munden lige efter indtag. Det er en lille smule ubalanceret, men det, synes jeg ikke, gør noget. Det er med til at bryde lidt med Olivers evige smoothness, som de er så kendte for.

Bedømmelse

Hvorfor er den så kraftig på sin fadsmag? Forklaringen ligger sikkert i mængden af tilsat compuesto. Når de hos Oliver & Oliver tømmer et fad, så tømmer de det aldrig 100 %. De lader altid 5-10 % blive tilbage i tønden. Disse “rester” i fadene bliver så efterfølgende hældt sammen og lagt til side til videre lagring. Den meget lange lagringstid på fade under tropiske forhold giver i sidste ende en rom, som er utrolig kraftig på tanninindhold(fadsmagen). Det er i sig selv alt for voldsomt at drikke for sig, men hvis det indgår som en del af et blend i højere eller mindre grad, kan det biddrage til noget kompleksitet og nogle behagelige fadnoter. I Exquisito-seriens blend har man brugt en del compuesto, og som du også vil kunne smage, så er der brugt ret så meget compuesto i netop 1985’er blendet.

Det er den dyreste af de tre udgaver fra Exquisito-serien. Det er også den rom, der skiller sig mest ud af de tre. Som nævnt tidligere, så er smagen af fad og den dertilhørende tørhed det, som, jeg synes, skiller sig ud fra de andre i serien. Folk med hang til det helt søde vil måske ikke synes, at det er optimalt. Den har noget personlighed, som, jeg synes, klæder den, og som jeg savner i de to andre. Om ikke andet så en lidt skæv personlighed...

Skrevet af: bakerman15 d. 07-01-2017 18:53

Hej der

Jeg har lige erhvervet mig Exquisito 1985, og kan helt klart erklære mig enig i jeres anmeldelse. Dog uden jeg har prøvet de andre i serien, så min sammenligning mangler. Ja, jeg er til sødere rom. Og nej, denne ligger milevidt fra de meget søde rom. Exqusito 1985 er et af mine bedste køb, og jeg kan varmt anbefale alle der kan lide en sødlig rom, med tydelige noter som beskrevet i Romhattens anmeldelse, at investere det lidt større beløb. I dette tilfælde er de ekstra kroner givet godt ud.

Mvh Niels Abild

Dominikansk Republik
700 DKK
40%
70 cl

Sødme: 7/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Kraftig duft af fad, rosin og krydderier. Den har en tørhed, som spiller godt sammen den sødmefyldte duft.


Kompleks og moden rom med en kraftfyldt smag af egetræ og fed bourbon vanilje.

Brugerbedømmelser: 89/100 (35 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet