Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
89 point

Savanna Grand Arome Millesime 2007

Anmeldt d. 19-08-2020 af Mads "Romhatten" Heitmann

Videoanmeldelse #111: Distillerie Savanna ligger på øen Reunion i Det Indiske Ocean udfor Madagaskar. Reunion er en fransk besiddelse og ligger tæt på søsterøen Mauritius. Det er meget væsentligt for rommen der produceres på øen, at Reunion er en fransk besiddelse. Det betyder nemlig, at rommen klassificeres ligesom den rom man finder på Martinique og Guadeloupe i Caribien, som ligeledes er franske besiddelser. På disse øer har man en rækker forskellige romtyper, herunder rhum léger, rhum tradionnel, rhum agricole og rhum grand arôme. Det er sjældent, at ét destilleri producere mere end én af disse romtyper, og det er samtidig klart rhum agricole, som er standarden, men Distillerie Savanna er en af de få som producerer alle fire romtyper. Dét, og at de rent faktisk laver utrolig god rom, gør Savanna til en vildt spændende romproducent.

Her har vi at gøre med rom i grand arome-stilen, hvilket betyder, at rommen er langtidsfermenteret på sukkerrørsmelasse. I de franske områder, stilles der krav om, at grand arome efter destillationen, skal have et indhold af kongener på minimum 800 g/hL AA heraf et minimumsindhold af esterforbindelser på 500 g/hL AA. Med andre ord giver denne stil STOR aroma fra sig.

Denne rom er efter destilleringen blevet modnet i 11 år på et fransk egetræsfad, som tidligere har indeholdt cognac. Rommen er tappet som single cask ved 50,3 % alkohol. Det er en single vintage-udgave fra 2007, kun tappet i 871 eksemplarer.

Se videoen hvor vi går mere i dybden med produktet:

Duft

Meget kraftig og fyldig aroma – det er grande, det her. Det dufter godt af blandet, syrlige bolsjer herunder ”BonBon Lossepladsen”. Meget syre og meget frugt. Yderst vellavet.

Smag

Også i munden – rigtig pæn alkoholbalance. Cognacfadet fornemmes ikke rigtig. Smagen er lækker, fugtig, syrlig og samtidig dybt og blødt. Virkelig en god oplevelse.

Bedømmelse

Det er en rom med et meget højt niveau og det smager rigtig god, og frem for alt som det skal smage. Det er en klassisk eksponent for grand arome-stilen, så hvis du ikke har smagt denne type af rom før, så kan Savanna Grand Arome Millesime 2007 klart anbefales.

Hvis man normalt er fan af rom fra Jamaica med mange esterforbindelser, så kan dette klart anbefales.

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Reunion
800 DKK
50,3%
50 cl

Sødme: /10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Det dufter godt af blandet, syrlige bolsjer herunder ”BonBon Lossepladsen”. Meget syre og meget frugt.


Smagen er lækker, fugtig, syrlig og samtidig dybt og blødt.

Brugerbedømmelser: 0/100 (0 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet