Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
92 point

Ron Zacapa XO Premio Platino 2003

Anmeldt d. 17-04-2013 af Mads "Romhatten" Heitmann

Duft

Dyb og mørk sødme, nødder, rosin og et strejf af cognac. Tønden er meget markant og går fint i samspil med duften af sukkerristet banan. Dejlig intens og fløjlsblød oplevelse.

Smag

Superlækker fylde i munden med smagsnuancer der springer i luften. En helt eminent eftersmag der hænger på tungen, tænderne og i ganen længe. Der er en god power, men jeg synes personligt, at den mangler lidt ekstra. Den må gerne tage lidt mere fat, da den ikke vil gøre nogen fortræd.

Bedømmelse

Ron Zacapa XO Premio Platino er blevet tappet på flaske i tidsperioden 2002-2005 og er en af de ældste Ron Zacapa XO’s der findes på markedet. Vil man ud og erhverve sig sådan en flaske, skal man enten være ekstremt heldig eller køre over grænsen til Dansk Vinlager, som stadig sidder på en lille beholdning. Der findes endvidere 2 nyere versioner af denne XO. De skulle eftersignede være lavet på præcis samme måde, men udover de 3 flaskers forskel i design, så findes der på den nyeste aftapning en væsentlig afvigelse, som ikke er en design-ting. Den nyeste Ron Zacapa XO hedder nemlig Ron Zacapa XO Solera. 
Der er meget forvirring omkring Ron Zacapa og deres nyere produkter, kontra deres ældre. Fx har Ron Zacapa 23 de seneste 10 år gennemgået et prismæssigt og kvalitetsmæssigt dyk, sammen med ændringen i deres navn. Diageo, som er verdens førende spiritusforretning, med mange mærker indenfor spiritus, øl og vin, har overtaget Ron Zacapa. Efter dette skift i ejerskabet blev der lavet en ændring i Ron Zacapa’s navn. Denne ændring på 6 bogstaver henviser til produktionsmetoden og har for mange en negativ klang. ”Solera”, som rommen nu kaldes betyder i grove træk, at det nu er en blandingsrom. Diageo hævder, at Ron Zacapa altid har været en solera-rom og at skiftet i navnet har noget at gøre med et juridisk spørgsmål. Uanset hvad Diageo påstår, så har smagen i Ron Zacapa’s 23 års rom ændret sig – så langt så godt. 
Eftersom Ron Zacapa XO er en videreudvikling af Ron Zacapa 23 ville det naturligvis være nærliggende at tro, at smagen fra den gamle XO-aftapning ville være markant anderledes end den nyeste XO-aftapning. Dette er overraskende nok ikke tilfældet. De smager, dufter og opfører sig ens. Der er ingen forskel. Er selv meget meget overrasket. ...og lidt skuffet. Jeg testede flaskerne overfor hinanden og kunne IKKE finde en forskel, hverken på farven, konsistensen, smagsnoterne, power, intensitet, kompleksitet, eftersmag eller varighed. Derved kan romhatten.dk afkræfte, at der skulle være en kvalitetsforskel på Ron Zacapa XO’s nye og gamle aftapninger – nu behøver vi aldrig at diskutere dét igen.

Kan købes her

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Guatemala
1100 DKK
40%
70 cl
Kan købes her
Sødme: 9/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Tønden er meget markant og går fint i samspil med duften af sukkerristet banan.


Der er en god power, men jeg synes personligt, at den mangler lidt ekstra. Den må gerne tage lidt mere fat, da den ikke vil gøre nogen fortræd.

Brugerbedømmelser: 78/100 (26 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet