Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
89 point

Ron Zacapa Reserva Limitada 2014

Anmeldt d. 23-12-2014 af Mads "Romhatten" Heitmann

Duft

Duften minder mig meget om Zacapa XO - den er præget af honning, fad samt krydderier. Det er en dejlig duft, som giver dig lyst til mere. De 45 procent på alkohollen bemærkes ikke så meget i duften, som i smagen.

Smag

Ikke så kraftig som Limitada 2013, som har en del bid i alkohollen. Fadsmagen er ej heller så gennemtrængende, som 2013’eren. Men når det er sagt, så synes jeg godt, at den kunne køres ned i lidt lavere procenter. Den har svært ved at bære 45 procent.

Bedømmelse

Ron Zacapa sendte sidste år deres første Ron Zacapa Limitada-udgave på markedet. Dette var starten på en ny, begrænset og lidt mere eksklusiv række af produkter fra Zacapa, som nu kører videre i år med en 2014-udgave. Planen er, at Ron Zacapa hvert år sender en ny rom på gaden under navnet Limitada.

Limitada er en klassisk Zacapa solera-rom, som strækker sig fra 6 år gammelt rom og op til 24 år. Den normale Ron Zacapa Solera 23 er en solera-rom fra 6 og op til 23 år, hvilket vil sige, at denne nye 2014-udgave aldersmæssigt er en mellemting mellem den normale 23’er og deres XO-aftapning. Rommen har ligeledes lagret på både amerikansk og fransk eg, som det er tilfældet med Ron Zacapa XO. Den helt store (marketings)forskel på den og de forrige produkter er, at Limitada-fadene fra 2014 har lagret to år i en urtehave, som åbenbart har været med til at give yderligere smag til rommen. Ja, du hørte rigtigt. Urterne i haven; så som fennikel, koriander og anis har altså, via luften, været med til at give rommen smag igennem fadet. For mig lyder det som en vanvittig historie, som skal være med til at sælge rom. Jeg ved ikke, hvorfor Ron Zacapa prøver at markedsføre det således - det skaber unødig uro omkring udgivelsen af et ellers udmærket produkt, som jeg ser det. For smager man rommen, så bliver man glad og tilfreds. Det er en dejlig rom, som på ingen måde behøver farverige historier og tvivlsomme forklaringer på, hvordan den er blevet til. Lad produktet tale for sig selv - det kan det sagtens!

Skal man sammenligne den nye Limitada med for eksempel Ron Zacapa XO, så kommer den lidt til kort. Den holder ifølge mine smagsløg, et lidt lavere niveau, og personligt kunne jeg godt have ønsket mig lidt færre procenter - måske 42 eller 43 imod de 45, som flasken indeholder. Men hey - det smager fremragende, så jeg napper mig lige et glas til!

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Guatemala
650 DKK
45%
70 cl

Sødme: 7/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Præget af honning, fad samt krydderier.


Ikke så kraftig som Limitada 2013, som har en del bid i alkohollen. Fadsmagen er ej heller så gennemtrængende, som 2013’eren.

Brugerbedømmelser: 68/100 (32 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet