Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
98 point

Ron Quorhum 30 Aniversario

Anmeldt d. 18-08-2013 af Mads "Romhatten" Heitmann

Duft

Man kunne godt have frygtet, at forskellen på Ron Quorhum 30 Aniversario og Ron Quorhum 23 Anõs Solera var lige så lille som på Ron Quorhum 15 Anõs Solera og Ron Quorhum 12 Anõs Solera, men dette er heldigvis ikke tilfældet! Det er klart en af de største duftoplevelser jeg har haft indenfor rom. Den matcher endda Legacy By Angostura og det siger ikke så lidt! Rommen har en forrygende duft af farin, vanilje, mørk chokolade, tung sødmefyldt træ og et hint citrusfrugt der lyser op midt i de tunge noter.

Smag

Der er ingen tvivl. Få rom besidder en volumen som Ron Quorhum 30 Aniversario. Den fylder munden op med smag som Ron Millonario XO Solera Reserva Espicial gør det. Der er stor forskel – endda meget stor forskel – på denne rom og så dens lillebror på 23 år. Den har en helt anden fylde. Denne sværvægter af en rom fusionerer smagen af fed flødekaramel og honningsødme med appelsinskal, egetræsfad og kaffe-noter. Jeg bliver helt høj af at drikke den!

Bedømmelse

Dette er et vanvittigt godt produkt! Så er det sagt. Rommen kunne snildt koste mindst 900 danske kroner uden jeg ville sige at det på nogen måde var en unfair pris. Kvaliteten af denne rom finder man, efter min mening, ikke ret mange steder. Den har givetvis den længste og mest kraftige eftersmag jeg personligt har oplevet. Den er sød, og samtidig kraftig som bare fanden – og det tiltaler mig gevaldigt. Sådan en rom som denne er mere end bare langtidsholdbar i munden, da man ikke kan drikke så meget af den ad gangen. Den er simpelthen så smagsholdig og voldsom, at et glas eller to er nok til at stille éns rom-trang. Der findes masser af rom som er dejlige og som man raskvæk kan drikke en hel flaske af, og det er alt sammen fint. Dette er bare et produkt, som holder længe i barskabet – måske er det en rom i den dyre ende, men samtidig er det en rom der ganske enkelt mætter folk på en anden måde. 
Det er en unik rom med en helt utrolig fylde, som er lagret i 25-30 år. Jeg er målløs. 98 points – det er nok måske verdens bedste rom til prisen, efter min mening!!!

Skrevet af: Henrik Kristoffersen d. 12-06-2014 19:34
Fantastisk rom! I min verden væsentlig bedre end Millonario XO.
Skrevet af: Michael Toborg d. 29-11-2014 18:57
Helt fantastisk rom!! Super pris også på denne.
Skrevet af: Coyvin d. 03-08-2016 13:51

Denne Rom er den bedste jeg indtil videre har smagt - det er næste umuligt kan at drikke 1 x glas af gangen.  Jeg har også lillebroen på 23 år, som mere kan sammenlignes med Ron Zacapa - godt glas med mere kant.

Dette er min favorit og har efterhånden 8 flasker stående - denne SKAL man have i sin samling.


Skrevet af: Kenny Boetcher d. 05-02-2017 20:57

Hvis nogle inde i dette forum kan give  navnet på en rom, der har en så lang kraftigt og voluminøs eftersmag, der bare nærmer sig RQM 30 's eftersmag. Da vil jeg meget gerne have navnet på denne. 

Dette er vildt.  

Skrevet af: Jesper D d. 07-05-2017 00:18

Bestemt en top 3 rom,  94/100 på min skala:-)  

Som svar til Kenny B.:

To andre lignende typer, der er GLIMRAGENDE og overrasker MEGET positivt,

kunne være nedenstående. 

Begge ligeledes fra DR og endda til under kr. 300,- 

Ron Barcelo Imperial - Aged rom med guldmedalje fra Miami 

Ron Relicario - Rox Superior

God fornøjelse og rom hilsner fra Jesper D.