Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
83 point

Ron Malecon Añejo 18 Años

Anmeldt d. 15-06-2021 af Mads "Romhatten" Heitmann

Videoanmeldelse #139: Hvis du, lige som jeg, har drukket rom i mange år, så har du med sikkerhed allerede stiftet bekendtskab med Ron Malecon på et eller andet tidspunkt indenfor de eneste 15 år. Det er nemlig et rommærke som har været at finde i Danmark i en evighed – sådan føles det i hvert fald. Jeg husker stadig da jeg drak Malecon-rom tilbage i min spæde start som romentusiast, og jeg husker også, at jeg fandt deres 12 års udgave en anelse for tør - dengang. I dag er sagen nok en anden!

Rommen i Malecon-flaskerne stammer fra Panama, men mærket er ejet af italieneren Marco Savio, den selv samme person som også står bag Ron Malteco. Der hersker lidt usikkerhed ift. hvor Malecon-rommen er destilleret. Marco Savios hjemmeside nævner selv Don Pancho (og dermed Distilleria Las Cabras) som en samarbejdspartner, og den danske importør Østjysk Vinforsyning refererer til folkene bag Ron Abuelo, nemlig Varela Hermanos. Måske er der tale om begge destillerier? Hvem ved?

Marco Savio forelskede sig i rom på et ophold i Cuba for mange år siden, og det er sikkert også derfor at Ron Malecon har flere cubanske referencer, selvom rommen altså intet med Cuba har at gøre. Rommen opkaldt efter den kendte havnepromenade ”Malecon” i Havana, Cuba. Der står desuden på flere af flaskerne ”Metodo Tradicional Cubano”, hvilket naturligvis refererer til den ”traditionelle cubanske metode” at producere rom på, som også benyttes i Panama; sukkerrørsmelassebaseret, kontinuerligt destilleret rom, som modnes i egetræ og tilsættes lidt sukker.

I denne anmeldelse kaster vi os over Reserva-serien fra Ron Malecon, nærmere bestemt deres ”Añejo 18 Años”, som er en decideret alderserklæring skrevet på spansk, og betyder at rommen er blevet modnet i egetræ i minimum 18 år. Der findes også et 12, 15, 21 og 25 år gammelt udtryk i denne serie – dem ser vi også nærmere på i videoen herunder.

Min hydrometermåling af denne rom indikerer en sukkertilsætning på ca. 4 gram pr. liter.

Se videoen hvor vi går mere i dybden med produktet:

Duft

Citrusnoter, frugtighed herunder fersken eller måske generelt bare stenfrugter. Flødekaramel og vanilje, naturligvis. Også en dejlig krydret profil.

Smag

Rommen er relativt sødmefuld i munden, lige efter indtag, men det er helt klart en tør og krydret oplevelse, når rommen er havnet i maven. Eftersmagen er lang og tør, og alkoholen stikker og prikker dejligt på tungen. Masser af energi!

Bedømmelse

Ligesom Ron Malecon Añejo 15 Años og Ron Malecon Añejo 12 Años, så får man her ret meget rom for pengene. Denne 18 år gamle udgave koster forståeligt nok lige lidt mere end dens to yngre brødre, men kvalitetsniveauet er nogenlunde det samme. Så står du og leder efter en rom, som skal kunne alt det som en klassisk, spanskstilet rom skal kunne, så kan du lige så godt spare lidt penge og gå efter Ron Malecon Añejo 15 Años.

Ron Malecon-serien kan købes i Vinoble-butikker over hele landet.

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Panama
449 DKK
40%
70 cl

Sødme: 4/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Flødekaramel og vanilje, citrus, krydderi.


Tør og krydret oplevelse med en meget lang eftersmag.

Brugerbedømmelser: 90/100 (2 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet