Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
79 point

Ron Malecon Añejo 12 Años

Anmeldt d. 15-06-2021 af Mads "Romhatten" Heitmann

Videoanmeldelse #137: Hvis du, lige som jeg, har drukket rom i mange år, så har du med sikkerhed allerede stiftet bekendtskab med Ron Malecon på et eller andet tidspunkt indenfor de eneste 15 år. Det er nemlig et rommærke som har været at finde i Danmark i en evighed – sådan føles det i hvert fald. Jeg husker stadig da jeg drak Malecon-rom tilbage i min spæde start som romentusiast, og jeg husker også, at jeg fandt deres 12 års udgave en anelse for tør - dengang. I dag er sagen nok en anden!

Rommen i Malecon-flaskerne stammer fra Panama, men mærket er ejet af italieneren Marco Savio, den selv samme person som også står bag Ron Malteco. Der hersker lidt usikkerhed ift. hvor Malecon-rommen er destilleret. Marco Savios hjemmeside nævner selv Don Pancho (og dermed Distilleria Las Cabras) som en samarbejdspartner, og den danske importør Østjysk Vinforsyning refererer til folkene bag Ron Abuelo, nemlig Varela Hermanos. Måske er der tale om begge destillerier? Hvem ved?

Marco Savio forelskede sig i rom på et ophold i Cuba for mange år siden, og det er sikkert også derfor at Ron Malecon har flere cubanske referencer, selvom rommen altså intet med Cuba har at gøre. Rommen opkaldt efter den kendte havnepromenade ”Malecon” i Havana, Cuba. Der står desuden på flere af flaskerne ”Metodo Tradicional Cubano”, hvilket naturligvis refererer til den ”traditionelle cubanske metode” at producere rom på, som også benyttes i Panama; sukkerrørsmelassebaseret, kontinuerligt destilleret rom, som modnes i egetræ og tilsættes lidt sukker.

I denne anmeldelse kaster vi os over Reserva-serien fra Ron Malecon, nærmere bestemt deres ”Añejo 12 Años”, som er en decideret alderserklæring skrevet på spansk, og betyder at rommen er blevet modnet i egetræ i minimum 12 år. Der findes også et 15, 18, 21 og 25 år gammelt udtryk i denne serie – dem ser vi også nærmere på i videoen herunder.

Min hydrometermåling af denne rom indikerer en sukkertilsætning på ca. 0 gram pr. liter.

Se videoen hvor vi går mere i dybden med produktet:

Duft

Citrusnoter, herunder særligt orangeskal. Vanilje, karamel. Også ret så frugtig – ikke Jamaica-frugt eller lignende, men ift. sammenlignelige romtyper, så har den en pæn frugtighed.

Smag

Ganske god rom – faktisk ret så fyldig for sin stil, og særligt når man tænker på, at denne rom ikke indeholder sukker. Rommen har desuden også en pæn krydret profil, som vidner om en lang fadlagring med kvalitet over sig.

Bedømmelse

Ron Malecon Añejo 12 Años kan vi virkelig anbefale, hvis man er til den lette og sødmefulde, fadprægede romstil! Man får rigtig maget rom for pengene her, og sammenlignet med andre aftapninger i denne stil, så er dette et produkt som kvalitetsmæssigt ligger over middel.

En rom som helt bestemt har noget at byde på, og særligt til 349,- på hylden!

Ron Malecon-serien kan købes i Vinoble-butikker over hele landet.

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Panama
349 DKK
40%
70 cl

Sødme: 4/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Orangeskal, vanilje, karamel. Også ret så frugtig.


Vanilje, karamel, krydderi og pæn fylde.

Brugerbedømmelser: 88/100 (2 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet