Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
72 point

Ron Carúpano Reserva 18 Limitada

Anmeldt d. 10-06-2021 af Mads "Romhatten" Heitmann

Videoanmeldelse #135: Ron Carúpano fra Venezuela er en klassisk sukkerrørsmelassebaseret, kolonnedestilleret, fadmodnet rom i den lette, spanske romstil. Rommen kommer fra det gamle romhus Carúpano, som får deres rå romdestillater fra Destilería Yaracuy. Carúpano modner herefter selv rommen i brugte amerikanske egetræstønder, og sender dette på markedet under deres eget brand.

I denne anmeldelse ser vi nærmere på Ron Carúpano Reserva 18 Limitada som er modnet op til 18 år i Venezuela.

Selvom Ron Carúpano er en klassisk spanskstilet rom, så er der ikke tilsat sukker til disse aftapninger. Vi har selv målt efter, og den er sgu god nok! Når det er sagt så repræsenterer Ron Carúpano stadig den sødmefulde romstil – ja, det er bare naturlig sødme, venner!

I serien af Ron Carúpano finder vi i Danmark i øjeblikket fire forskellige udgaver; Reserva 6 Especial, Reserva 12 Exclusiva, Reserva 18 Limitada og Reserva 21 Privada – alle tappet ved 40 % alkohol.

Desværre refererer tallene på etiketterne ikke til rommens minimumsalder, men derimod til de ældste dråber i flaskerne. Det er en skam og ret så vildledende for den almene forbruger. Bag på flaskerne står der dog at tallet på flaskens front refererer til de ældste dråber i blendet, hvilket trods alt er en trøst.

Min hydrometermåling af denne rom indikerer en sukkertilsætning på ca. 0 gram pr. liter.

Se videoen hvor vi går mere i dybden med produktet:

Duft

Det er utroligt svært at dufte en forskel på Reserva 12 Exclusiva og Reserva 18 Limitada fra Ron Carúpano, når man sidder med dem side om side. Mokka, vanilje, karamel – vi befinder os i samme univers.

Smag

Det er meget, meget sødmefuldt det her. Utroligt at det ikke indeholder sukker.

Denne rom er lidt mere kompleks end dens lillebror Reserva 12 Exclusiva. Den har også lidt flere krydrede elementer samt flere citrusnoter så som fx kandiseret appelsinskal.

Bedømmelse

Hvor vi valgte at placere Ron Carúpano Reserva 18 Limitada’s to mindre brødre i ”middelrom”-kategorien, så løfter vi denne rom op i ”lidt over middel til tilfredsstillende”-kategorien, da den trods alt har lidt mere at byde på. Det er stadigvæk nuanceforskelle der adskiller dem, men der er en lidt højere kompleksitet at spore her.

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Venezuela
399 DKK
40%
70 cl

Sødme: 4/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Mokka, vanilje, karamel.


Krydrede elementer samt flere citrusnoter så som fx kandiseret appelsinskal.

Brugerbedømmelser: 77/100 (2 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet