Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
85 point

Ron Malecon Añejo 21 Años

Anmeldt d. 15-06-2021 af Mads "Romhatten" Heitmann

Videoanmeldelse #140: Hvis du, lige som jeg, har drukket rom i mange år, så har du med sikkerhed allerede stiftet bekendtskab med Ron Malecon på et eller andet tidspunkt indenfor de eneste 15 år. Det er nemlig et rommærke som har været at finde i Danmark i en evighed – sådan føles det i hvert fald. Jeg husker stadig da jeg drak Malecon-rom tilbage i min spæde start som romentusiast, og jeg husker også, at jeg fandt deres 12 års udgave en anelse for tør - dengang. I dag er sagen nok en anden!

Rommen i Malecon-flaskerne stammer fra Panama, men mærket er ejet af italieneren Marco Savio, den selv samme person som også står bag Ron Malteco. Der hersker lidt usikkerhed ift. hvor Malecon-rommen er destilleret. Marco Savios hjemmeside nævner selv Don Pancho (og dermed Distilleria Las Cabras) som en samarbejdspartner, og den danske importør Østjysk Vinforsyning refererer til folkene bag Ron Abuelo, nemlig Varela Hermanos. Måske er der tale om begge destillerier? Hvem ved?

Marco Savio forelskede sig i rom på et ophold i Cuba for mange år siden, og det er sikkert også derfor at Ron Malecon har flere cubanske referencer, selvom rommen altså intet med Cuba har at gøre. Rommen opkaldt efter den kendte havnepromenade ”Malecon” i Havana, Cuba. Der står desuden på flere af flaskerne ”Metodo Tradicional Cubano”, hvilket naturligvis refererer til den ”traditionelle cubanske metode” at producere rom på, som også benyttes i Panama; sukkerrørsmelassebaseret, kontinuerligt destilleret rom, som modnes i egetræ og tilsættes lidt sukker.

I denne anmeldelse kaster vi os over Reserva-serien fra Ron Malecon, nærmere bestemt deres ”Añejo 21 Años”, som er en decideret alderserklæring skrevet på spansk, og betyder at rommen er blevet modnet i egetræ i minimum 21 år. Der findes også et 12, 15, 18 og 25 år gammelt udtryk i denne serie – dem ser vi også nærmere på i videoen herunder.

Min hydrometermåling af denne rom indikerer en sukkertilsætning på ca. 8 gram pr. liter.

Se videoen hvor vi går mere i dybden med produktet:

Duft

Ift. de yngre udgaver i Reserva-serien fra Ron Malecon, så har denne rom ikke den samme friske citrus følelse i næsen. Den har heller ikke samme frugtighed, så de andre. Til gengæld har den mørkere elementer hvor særligt rosin og chokolade træder klart frem. Man begynder at fornemme alderen trykke!

Smag

Det her smager altså godt! Det har energi, det har dyb kompleksitet og så har det frem for alt en lang og eftertrykkelig eftersmag. Rommen smager af chokolade, rosin, tør frugt og flødekaramel. Sødmebalancen er også rigtig elegant. Glimrende!

Bedømmelse

I denne rom får du en kombination af det bedste som Ron Malecon-serien har at byde på. Denne rom har den lange og vedvarende eftersmag, som man finder i Ron Malecon Añejo 18 Años samtidig med at den også har den byde og chokoladepræget smagsprofil fra Ron Malecon Añejo 15 Años.

Prismæssigt, så vil vi nok stadig anbefale seriens 15 års udgave, da denne rom (forståeligt nok når man ser på alderen) er næsten dobbelt så dyr.

Man kunne have været nervøs for, at denne rom var blevet for gammel, og dermed mistet sin energi, men den har bestemt ikke toppet endnu. Dejligt glas rom!

Ron Malecon-serien kan købes i Vinoble-butikker over hele landet.

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Panama
599 DKK
40%
70 cl

Sødme: 5/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Særligt rosin og chokolade træder klart frem.


Chokolade, rosin, tør frugt og flødekaramel.

Brugerbedømmelser: 90/100 (3 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet