Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
100 point

El Dorado Demerara 25 Vintage 1980

Anmeldt d. 19-06-2013 af Mads "Romhatten" Heitmann

Duft

Rommen trækker nogle helt vilde gardiner, som hænger på indersiden af glasset i forbavsende lang tid, hvilket giver en stor lyst til at stoppe snuden ned i glasset – faktisk så langt ned den overhovedet kan komme. Duften der møder én er ikke så sødlig som forventet, men det er ikke nødvendigvis noget dårligt tegn. Duften er yderligere tyk, fyldig, fed og hvad der nu ellers findes af ord der kan beskrive en overdådig duft-konsistens! Ja, duften er nærmest så kraftig, at man kan skære i den… De umiddelbare noter der møder mig er mørk karamel og melasse, brændte krydderier så som vanilje, muskatnød, brun farin og kanel. Derudover finder jeg valnødder og tørrede frugt, så som dadler, figner og rosiner. Måske endda tobak og masser af egetræ fra fadet, selvfølgelig.

Smag

Styrken på denne rom er oppe at ramme et niveau der kan beskrives som perfekt. Den er bestemt til stede og udmærker sig ved, at den åbner op for forskellige indtryk og smage, men samtidig er den ikke så dominerende, at man ikke kan smage det rommen ellers har at byde på. Det er min umiddelbare holdning, at dette er den mest komplekse rom jeg har smagt til dato.
Jeg sidder med et glas El Dorado Demerara 15 ved siden af for at have noget at sammenligne med. Hér er eftersmagen ikke så lang, den er sprittet (ved siden af den 10 år ældre storebror) og så fylder den ikke nær så meget i munden.

Bedømmelse

Endelig er den her! El Dorado Demerara 25 er kommet på Romhatten.dk. Det er muligvis den rom jeg personligt har ventet længst på, at komme til at smage og det er der flere årsager til. El Dorado er for det første et af mine absolutte yndlingsmærke og det har det stort set været lige siden jeg begyndte at drikke rom tilbage i 06/07. For det andet, så er den eksklusiv og stort set ikke til at komme i nærheden af, og skulle man være heldig at opstøve den, så koster den op imod 3.000 DKK.

El Dorado Demerara 25 er en blanding af meget gammel rom og er skabt for at markere årtusindskiftet. Rommen er et resultat af et blend på minimum 25 år gammel rom, som er modnet i brugte bourbon egetræsfade. Dette er naturligvis helt forskelligt fra det utal af rom, som bliver lavet ud fra solera-stilen, hvor alderserklæringen fremhæver den ældste rom i blandingen, men som også normalt omfatter en høj procentdel af rom, som er meget yngre end det der står på flasken. 

Der findes en nyere udgave af denne flaske, som hedder Vintage 1986. Denne kom på markedet i 2014 og forhandles til omkring 5.000 kr. Jeg smagte den på London Rumfest '14, og de holder bestemt kvaliteten.

Jeg tror ikke jeg lyver når jeg siger, at jeg kunne drikke en hel flaske 80'er uden at blinke, men det er der overhovedet ingen grund til. Ét glas af denne 25 år gamle djævel giver én så fandens meget smag, kompleksitet, fylde og fedme at en hel flaske af El Dorado Demerara 15 godt kan pakke sammen. 

El Dorado Demerara 25 har gjort det. Jeg må kapitulere og aflevere alle 100 points. Jeg er en slagen, men glad mand.

Skrevet af: TobiasD d. 13-10-2014 20:30

har lige fået min egne flaske i dag. det er den fra 1986 og mums en dejlig sag, har lyst til at købe en mere bare så man kan nyde den på en god aften uden at tænk over hvor mange glas man har drukket :D

selv min lille Dværg Pinscher smagt en dråbe på min finger og den ville ha mere efter, selvom det var så stærkt at den hostede efter hver gang :D


helt klart en flaske man skal egne eller ha smagt hvis man er til rom ;)

Skrevet af: Jan Ekstrøm d. 19-10-2014 18:51

Hej Tobias,

Hvor fandt du den henne?

Guyana
2500 DKK
43%
70 cl

Sødme: 7/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


De umiddelbare noter der møder mig er mørk karamel og melasse, brændte krydderier så som vanilje, muskatnød, brun farin og kanel.


Styrken på denne rom er oppe at ramme et niveau der kan beskrives som perfekt.

Brugerbedømmelser: 83/100 (57 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet