Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
99 point

Legacy by Angostura

Anmeldt d. 20-05-2013 af Mads "Romhatten" Heitmann

Duft

Næsen bliver mødt af en tung og kraftfuld duft af søde, tørrede frugter. Masser af karamel, lidt kokos samt masser af vanilje. En utrolig lækkert og afbalanceret duft der både giver masser af power (ikke sprit) og masser af sødme. Herudover finder jeg også noter af nødder og en del brun farin. Der er så at sige fest i min næse!

Smag

Når de dyre dråber rammer tungen mærker man med det samme den høje alder. Rommen springer i luften, med masser af saft og kraft. Man kan sagtens smage, at det er en Angostura-rom, man hér har at gøre med og det er faktisk meget rart, at man trods alt kan smage producentens klassiske karakterer. De er tro imod deres traditioner. 
Smagen er lang og kraftfuld og byder på en velafbalanceret og let karamelliseret smag af appelsin, lidt kaffe og en tung, men behagelig sødme. Et lille minut efter indtag sidder smagen der stadig og man kan nu, med tungen føle et let olieret dække rundt i munden.

Bedømmelse

Med en pris på 157.000 DKK er dette verdens dyreste rom, men hvorfor er den så dyr? Der er blot lavet 20 eksemplarer i verden og der skulle eftersigende ikke laves flere end de 20 flasker. Man ved, at alle flaskerne er købt, men til hvem og hvor de er endt vides ikke. Vi ved dog, at én af flaskerne er endt i Jylland, nærmere bestemt Vejle. Har du lyst til at smage verdens dyreste rom, så har du muligheden nu. På restaurant, The Lodge kan man nemlig smage denne rom. 2 cl. eksklusiv luksus-rom vil komme til at står i omkring 8.000 DKK. (prisen er vist ikke fastsat 100 % endnu)

Er Legacy så alle pengene værd? Det siger sig selv, at smag og pris i dette ekstraordinære tilfælde, IKKE hænger sammen. Når dét så er sagt, har vi at gøre med en oplevelse af de helt store. Man betaler de mange penge for oplevelsen i at smage noget så unikt som Legacy By Angostura. Samtidig vil det sikkert også være den bedste rom du nogensinde har smagt, men 156.400 DKK bedre end Ron Millonario XO er den naturligvis ikke – i hvert fald ikke for mig. Smag er jo en personlig vurdering.

Er det den bedste rom jeg nogensinde har smagt? Ja, det er det. Det kan jeg lægge hovedet på blokken og helt ærligt konstatere. Selve oplevelsen omkring smagning gør nok også lidt ved ens sindstilstand. Det at sidde med 6 cl. Legacy i glasset på én gang er ret så ophidsende. Jeg tog mig selv i at sidde og kluk-grine over den helt og aldeles surrealistiske situation hvor jeg, for mig selv, laver en lille overslagsregning og efterfølgende vurderer, at der i indkøbspris befinder sig for over 9.000 DKK i det glas jeg holder i hånden. Det er en meget speciel følelse, og ikke mindst for tungen.

Legacy By Angostura er en smukt udformet og usædvanlig blød og glat Trinidad-rom, der tilbyder en kompleks række af harmonisk afbalancerede aromaer og smagsnuancer. Dette i sig selv giver 98/100 points på min skala. Jeg er yderligere villig til, at give 1 point alene for flaskens fremtoning, det unikke ved så dyr en rom samt oplevelse omkring smagning – noget jeg ellers ALDRIG ville gøre. I dette tilfælde er der bare noget der ikke kan sættes ord på og så må man bruge points til at fremme forståelsen. 99 points for en fænomenal rom, som jeg har svært ved at se, nogensinde blive slået. I mit stille sind ser jeg umiddelbart kun én seriøs udfordre og det er El Dorado 25, men den har jeg endnu ikke haft glæden af at smage.

Skrevet af: Lars Christensen d. 12-06-2014 13:06

Jeg tror også, jeg ville kluk-grine en anelse :-) Det kan da godt være, man skulle et smut til Vejle! Cool anmeldelse.

Trinidad & Tobago
157000 DKK
40%
50 cl

Sødme: 8/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Masser af karamel, lidt kokos samt masser af vanilje.


Smagen er lang og kraftfuld og byder på en velafbalanceret og let karamelliseret smag af appelsin, lidt kaffe og en tung, men behagelig sødme.

Brugerbedømmelser: 74/100 (30 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet