Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
83 point

Ron Malecon Añejo 15 Años

Anmeldt d. 15-06-2021 af Mads "Romhatten" Heitmann

Videoanmeldelse #138: Hvis du, lige som jeg, har drukket rom i mange år, så har du med sikkerhed allerede stiftet bekendtskab med Ron Malecon på et eller andet tidspunkt indenfor de eneste 15 år. Det er nemlig et rommærke som har været at finde i Danmark i en evighed – sådan føles det i hvert fald. Jeg husker stadig da jeg drak Malecon-rom tilbage i min spæde start som romentusiast, og jeg husker også, at jeg fandt deres 12 års udgave en anelse for tør - dengang. I dag er sagen nok en anden!

Rommen i Malecon-flaskerne stammer fra Panama, men mærket er ejet af italieneren Marco Savio, den selv samme person som også står bag Ron Malteco. Der hersker lidt usikkerhed ift. hvor Malecon-rommen er destilleret. Marco Savios hjemmeside nævner selv Don Pancho (og dermed Distilleria Las Cabras) som en samarbejdspartner, og den danske importør Østjysk Vinforsyning refererer til folkene bag Ron Abuelo, nemlig Varela Hermanos. Måske er der tale om begge destillerier? Hvem ved?

Marco Savio forelskede sig i rom på et ophold i Cuba for mange år siden, og det er sikkert også derfor at Ron Malecon har flere cubanske referencer, selvom rommen altså intet med Cuba har at gøre. Rommen opkaldt efter den kendte havnepromenade ”Malecon” i Havana, Cuba. Der står desuden på flere af flaskerne ”Metodo Tradicional Cubano”, hvilket naturligvis refererer til den ”traditionelle cubanske metode” at producere rom på, som også benyttes i Panama; sukkerrørsmelassebaseret, kontinuerligt destilleret rom, som modnes i egetræ og tilsættes lidt sukker.

I denne anmeldelse kaster vi os over Reserva-serien fra Ron Malecon, nærmere bestemt deres ”Añejo 15 Años”, som er en decideret alderserklæring skrevet på spansk, og betyder at rommen er blevet modnet i egetræ i minimum 15 år. Der findes også et 12, 18, 21 og 25 år gammelt udtryk i denne serie – dem ser vi også nærmere på i videoen herunder.

Min hydrometermåling af denne rom indikerer en sukkertilsætning på ca. 8 gram pr. liter.

Se videoen hvor vi går mere i dybden med produktet:

Duft

Citrusnoter, orangeknas – altså chokolade kombineret med smagen af appelsin. Vanilje og karamel, bestemt.

Smag

Chokolade, lette krydderier og svage elementer af gummi. Sødmen er fremtrædende, men det er overhovedet ikke noget der vælter balancen.

Bedømmelse

Ron Malecon Añejo 15 Años er en virkelig dejlig rom, som med sin lette sødme, og sin faddomineret smag gør alt det en god, mellemamerikansk rom skal gøre.

Den har balance, den har en dyb smagsprofil, ja, den kan bare noget. Selvom der er tilsat lidt sukker, så bliver det aldrig pladdersødt eller ”fladt” i smagen. Sukkeret er der som balanceskaber og smagsfremhæver, og det spiller sammen det smagsmæssige helhedsbillede.

Ron Malecon Añejo 15 Años er en virkelig god eksponent for sin stil, og den er meget anbefalelsesværdig -særligt til prisen. Både Ron Malecon Añejo 15 Años og lillebroren Ron Malecon Añejo 12 Años er utroligt godt prissat. Man får meget rom for pengene her.

Ron Malecon-serien kan købes i Vinoble-butikker over hele landet.

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Panama
349 DKK
40%
70 cl

Sødme: 5/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Citrusnoter, orangeknas. Vanilje og karamel.


Chokolade, lette krydderier og svage elementer af gummi.

Brugerbedømmelser: 90/100 (3 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet