Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
69 point

Ron Carúpano Reserva 6 Especial

Anmeldt d. 10-06-2021 af Mads "Romhatten" Heitmann

Videoanmeldelse #133: Ron Carúpano fra Venezuela er en klassisk sukkerrørsmelassebaseret, kolonnedestilleret, fadmodnet rom i den lette, spanske romstil. Rommen kommer fra det gamle romhus Carúpano, som får deres rå romdestillater fra Destilería Yaracuy. Carúpano modner herefter selv rommen i brugte amerikanske egetræstønder, og sender dette på markedet under deres eget brand.

I denne anmeldelse ser vi nærmere på Ron Carúpano Reserva 6 Especial, som er modnet op til 6 år i Venezuela.

Selvom Ron Carúpano er en klassisk spanskstilet rom, så er der ikke tilsat sukker til disse aftapninger. Vi har selv målt efter, og den er sgu god nok! Når det er sagt så repræsenterer Ron Carúpano stadig den sødmefulde romstil – ja, det er bare naturlig sødme, venner!

I serien af Ron Carúpano finder vi i Danmark i øjeblikket fire forskellige udgaver; Reserva 6 Especial, Reserva 12 Exclusiva, Reserva 18 Limitada og Reserva 21 Privada – alle tappet ved 40 % alkohol.

Desværre refererer tallene på etiketterne ikke til rommens minimumsalder, men derimod til de ældste dråber i flaskerne. Det er en skam og ret så vildledende for den almene forbruger. Bag på flaskerne står der dog at tallet på flaskens front refererer til de ældste dråber i blendet, hvilket trods alt er en trøst.

Min hydrometermåling af denne rom indikerer en sukkertilsætning på ca. 0 gram pr. liter.

Se videoen hvor vi går mere i dybden med produktet:

Duft

Det dufter af vanilje, lette frugtnoter, antydninger af slik – faktisk en ret positiv oplevelse på næsen!

Smag

Karamel, let fadpræg, lette krydrede noter – let, neutral, men med ret meget sødme på trods af at der ikke er tilsat sukker.

Bedømmelse

Dette er en hæderlig rom. Forventningerne til den var også ret så lave, men til prisen er det faktisk en anbefaling herfra. Den bidrager ikke med nogen kæmpe smagsoplevelse, men det skal en rom til godt 200,- heller ikke nødvendigvis gøre.

En ganske fin hverdagsrom som har et fornuftigt prisniveau, hvor du ikke river dig ved at bruge den i en rom og cola, hvis du lige skulle få lyst.

 

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Venezuela
219 DKK
40%
70 cl

Sødme: 4/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Vanilje, lette frugtnoter, antydninger af slik


Karamel, let fadpræg og lette krydrede noter.

Brugerbedømmelser: 46/100 (4 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet