Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
70 point

Ron Carúpano Reserva 12 Exclusiva

Anmeldt d. 10-06-2021 af Mads "Romhatten" Heitmann

Videoanmeldelse #134: Ron Carúpano fra Venezuela er en klassisk sukkerrørsmelassebaseret, kolonnedestilleret, fadmodnet rom i den lette, spanske romstil. Rommen kommer fra det gamle romhus Carúpano, som får deres rå romdestillater fra Destilería Yaracuy. Carúpano modner herefter selv rommen i brugte amerikanske egetræstønder, og sender dette på markedet under deres eget brand.

I denne anmeldelse ser vi nærmere på Ron Carúpano Reserva 12 Exclusiva, som er modnet op til 12 år i Venezuela.

Selvom Ron Carúpano er en klassisk spanskstilet rom, så er der ikke tilsat sukker til disse aftapninger. Vi har selv målt efter, og den er sgu god nok! Når det er sagt så repræsenterer Ron Carúpano stadig den sødmefulde romstil – ja, det er bare naturlig sødme, venner!

I serien af Ron Carúpano finder vi i Danmark i øjeblikket fire forskellige udgaver; Reserva 6 Especial, Reserva 12 Exclusiva, Reserva 18 Limitada og Reserva 21 Privada – alle tappet ved 40 % alkohol.

Desværre refererer tallene på etiketterne ikke til rommens minimumsalder, men derimod til de ældste dråber i flaskerne. Det er en skam og ret så vildledende for den almene forbruger. Bag på flaskerne står der dog at tallet på flaskens front refererer til de ældste dråber i blendet, hvilket trods alt er en trøst.

Min hydrometermåling af denne rom indikerer en sukkertilsætning på ca. 0 gram pr. liter.

Se videoen hvor vi går mere i dybden med produktet:

Duft

Mokka, vanilje, karamel – den mindre ret meget om lillebror Ron Carúpano Reserva 6 Especial, dog med lidt flere mørke elementer.

Smag

Smagen er ret meget ligesom dufte, hvor mange ikke sidder med en kæmpe oplevelse, men hvor man trods alt får en rimelig kvalitet. Rommen er domineret af karamel, vanilje og så har den en snært af fistet kaffebønner.

Bedømmelse

Hvis man holder denne rom op imod Ron Carúpano Reserva 6 Especial, som trods alt koster næsten 100,- mindre, så er der ikke den store kvalitetsforskel. Vi anbefaler derfor at man går efter den billige version, da man ikke får ret meget mere for pengene.

Ron Carúpano Reserva 12 Exclusiva er ligesom dens lillebror rigtig godt prissat, og hvis du kan finde den på tilbud et sted, så er den da værd at prøve frem rom Ron Carúpano Reserva 6 Especial.

Det er udmærket rom som gør det det skal, uden fejl eller decideret ubalance.

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Venezuela
299 DKK
40%
70 cl

Sødme: 4/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Mokka, vanilje, karamel.


Karamel, vanilje og så har den en snært af fistet kaffebønner.

Brugerbedømmelser: 84/100 (2 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet