Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
82 point

Plantation Rum Extréme Trinidad 14 Years Old

Anmeldt d. 03-02-2021 af Mads "Romhatten" Heitmann

Videoanmeldelse #129: I denne anmeldelse tager vi tidsmaskinen tilbage til 2016. Vi skal nemlig kigge nærmere på den første udgivelse i Plantation Rums ’Extréme’-sortiment, som er navnet på aftapperens fadstyrke-serie. I serien udkom der i 2016 tre aftapninger, henholdsvis ’St. Lucia 11 Year Old’, ’Barbados 11 Years Old’ og ’Trinidad 14 Years Old’. I skrivende stund har Plantation Rum udgivet rom i Extréme-serien af fire omgange.

Plantation Rum Extréme Trinidad 14 Years Old er tappet eksklusivt til Danmark for Juuls Engros, og indgår i importørens eftertragtede ’Ping’-serie, som nummer 13 i rækken af udgivelser. Ping-serien indeholder alle mulige typer spiritus, men ens for flaskerne som tappes til denne serie er, at det (som regel) er spiritus af meget høj kvalitet.

Denne aftapning fra Trinidad blev destilleret i 2002 af Trinidad Distillers (Angostura Rum) og er modnet hele ti år på Trinidad, hvorefter rommen er blevet modnet yderligere fire år på brugte cognac-fade hos Plantation-folkene i Frankrig. Rommen er tappet ved 56,8 % alkohol. Det skal siges, at den selv samme rom er blevet tappet til The Nectar i Belgien. Der findes 300 flasker af Juuls-udgaven.

Se videoen hvor vi går mere i dybden med produktet:

Duft

Den har lidt svært ved at komme op af glasset og den virker en smule lukket i duften. Alkoholen er tilmed lidt for dominerende, men efter noget tid kommer der duftnoter af chokolade, vanilje og karamel. Den har desuden også lette citrusnoter som er typiske for de lettere romtyper.

Smag

Godt med kakaonoter, men den er for tynd i smagen. Den er for let i stilen til at kunne bære den kraftige alkohol – smag og fylde mangler simpelthen. Hvis man tilsætter lidt vand, kommer de syrlige noter bedre frem og bliver nærmest kirsebær-agtige. Det er trods alt positivt.

Bedømmelse

Det er desværre et kedeligt glas rom. Vi har før smagt rom fra Trinidad Distillers som har noget at byde på, men dette er ikke en af disse. I øjeblikket kan rommen findes på juuls.dk til den nette sum af 10.000,-. Dét er den ikke værd. Da den kom på markedet kostede den i omegnen af 1.000,- for en flaske, og selv dét er den ikke værd. Plantation Rum Extréme Trinidad 14 Years Old er ikke en dårlig rom som sådan, men det er bare heller ikke god rom – og det forventes når der står ’Ping 13’ på flaskens etikette.

Et sjældent fejlskud fra Plantation Rum – et sjældent fejlskud fra Ping.

Tak for skænken skal det lyde til Mads Jeppesen!

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Trinidad & Tobago
10000 DKK
56,8 %
70 cl

Sødme: 4/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Chokolade, vanilje og karamel.


Godt med kakaonoter, men den er for tynd i smagen.

Brugerbedømmelser: 85/100 (3 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet