Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
90 point

Magnífica de Faria Cachaça 2011-2022 Single Cask J51

Anmeldt d. 14-05-2024 af Mads "Romhatten" Heitmann

Videoanmeldelse #184: Nej, du finder ikke ordet ”rom” på etiketten af denne flaske sprut, og dét selvom indholdet rent faktisk sagtens kan betegnes som rom. Måske er du som jeg, passioneret romnyder og ynder at dykke ned i alverdens sukkerrørsdestillater. Jeg vil betegne al spiritus lavet på en base af sukkerrør, som værende ”rom”, og dette gælder også for de brasilianske sukkerørssaftdråber, som officielt hedder cachaça. Og derfor synes jeg at det giver mening, at anmelde noget cachaça på Romhatten. For hvis du rammer det rigtige, så kan det i høj grad anbefales!

Cachaça er i sin grundstamme en geografisk bestemt romtype fra Brasilien, som kun kan/må produceres i Brasilien. Hvis du er whiskey-drikker kan du betragte det lidt ligesom bourbon whiskey; en geografisk bestemt whiskey-type som kun kan/må laves i U.S.A.

Magnífica de Faria er et lille destilleri som ligger ca. 2,5 times kørsel fra nord for Rio de Janeiro i Brasilien. Det er et af de mange små cachaça craft-destillerier som findes i Brasilien, og et destilleri som står på mål for den traditionelle og ”gamle måde” at producere cachaça på. Med et tre-trins-opdelt pot-still-anlæg producerer ejeren Raul Faria på gården ca. 100.000 liter cachaça om året, og måske endda en af landets bedste.

Denne enkeltfadsaftapning (fadnummer J51) er særligt tappet til det danske marked, og blev frigivet i 2023 sammen med to andre enkeltfadsaftapninger. Alle er de tappet ved fadstyrke – denne udgave holder 45,2 % alkohol, og er naturligvis ikke tilsat sukker eller farve og tappet ved 43 % alkohol. Rommen er lavet med vildfermenteret sukkerrørssaft og efterfølgende destilleret i et batch-destilleringssystem. 

Se videoen hvor vi går mere i dybden med produktet:

Duft

Det dufter som at åbne en post med syrligt slik! Alle græs-noterne er på magiskvis transformeret om til en fantastisk tutti-frutti-blanding af frugt-mix. Simpelthen fantastisk!

Smag

I munden er rommen fyldt med energi og næring. Pomelo-frugt, frisk ananas og helt frisk og afkølet sukkerrørssaft i store slurke, i siden af en grusvej et sted i Caribien. Dette kan man drikke mange, store og læskende glas af!

Bedømmelse

Kæmpe rom! Sikke et brag af en smag du får her. Ud af de tre enkeltfade er det Cask J51 dén du skal have! Den er meget begrænset i oplag – kun 113 flasker er tappet, og den holder et utrolig flot niveau… Den er kvalitetsmæssigt sammenlignelig på linje med Magnífica de Faria Reserva Soleira Cachaça de Alambique, men J51 har mere fandenivoldskhed.

Endnu en stor anbefaling herfra – vi er FANS af Magnífica de Faria!

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Brasilien
949 DKK
45,2 %
70 cl

Sødme: 3/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Syrligt slik - tutti-frutti-blanding af frugt-mix. Simpelthen fantastisk!


Pomelo-frugt, frisk ananas og helt frisk og afkølet sukkerrørssaft i store slurke, i siden af en grusvej et sted i Caribien.

Brugerbedømmelser: 0/100 (0 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet