Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
89 point

Saint James 2003 Brut de Fût Rhum Agricole

Anmeldt d. 16-04-2020 af Mads "Romhatten" Heitmann

Videoanmeldelse #100: Distillerie Saint James ligger på den caribiske ø Martinique, og her producerer man rhum agricole, altså rom lavet på friskpresset sukkerrørssaft. Det er et af øens største destillerier, og de er kendt for at kunne producere relativt gamle rom, til en relativt god pris. Ligesom øens andre producenter af AOC-rhum, så destillerer Saint James deres rom i enkeltkolonner via kontinuerlig destillering. Dette giver en meget smagsholdig rom, hvor sukkerrøret virkelig får lov til at stå frem. Saint James Rhum er kendt for at lave nogle fantastiske aftapninger – lad os se om Saint James 2003 Brut de Fût Rhum Agricole er en af dem.

Saint James 2003 Brut de Fût Rhum Agricole er modnet i 15 år på franske egetræsfade. Altså er dette en meget gammel rom – husk på, at dette er tropisk modnet i en konstant, høj varme. Rommen er tilmed en vintage rom, hvor al rommen i blendet er blevet destilleret i 2003. Rommen er tappet ved fadstyrke på 59 % alkohol og indeholder ved lov ikke tilsat sukker, da dette er ulovligt for rhum agricole på Martinique.

Rommen er tappet til det franske facebook forum ”Confrérie du Rhum” og kan kun købes via franske webshops.

Se videoen hvor vi går mere i dybden med produktet:

Duft

Syrligt, mokka, krydret, let bittert, brændt karamel og tørret frugt. Masser af egetræ i næsen.

Smag

Den smager af meget, og det smager godt! Der er fart på. Fadet spiller klart en hovedrolle, men uden at have overtaget oplevelsen 100 %. Masser af krydderi, frugt og x-faktor. Måske har fadet overtaget lidt for meget – det mener Lauge i hvert fald.

Bedømmelse

Okay, da vi ofte er to anmeldere her på siden, så undgår vi naturligvis, ikke fra tid til anden, at blive uenige når der skal uddeles points. Og det er vi i dette tilfælde. Mads er mere begejstret for rommen end Lauge, og derfor ender den med, pointmæssigt, at lægge rommen i et mellemland. Mads vil gerne lægge rommen et sted i start 90’erne og Lauge vil gerne lægge rommen et sted i starten af 80’erne – derfor ender vi på 89 points.

Hvis du kan lide en rom med masser af fad og masser af energi, så prøv Saint James 2003 Brut de Fût Rhum Agricole. De mange år på det franske egetræsfad, kombineret med den tunge rom lavet på frisk sukkerrørssaft, giver under alle omstændigheder en meget interessant rom.

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Martinique
1000 DKK
59%
70 cl

Sødme: 3/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Syrligt, mokka, krydret, let bittert, brændt karamel og tørret frugt.


Masser af krydderi, frugt og x-faktor.

Brugerbedømmelser: 78/100 (4 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet