Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
86 point

Ron Izalco 15 Años Cask Strength 55,3 %

Anmeldt d. 30-01-2024 af Mads "Romhatten" Heitmann

Videoanmeldelse #171: Ron Izalco er en serie af mellemamerikansk rom blandet og tappet af det amerikanske firma Phenomenal Spirits, som ejes og ledes af indiskfødte Karthik Sudhir. Virksomheden drives fra Virginia Beach i USA hvortil rommen importeres og blandes, inden den frigives i flere forskellige udtryk. Serien indeholder både deres klassiske 10-års-udtryk, endnu et 10-års-udtryk tappet ved fadstyrke særligt til det danske marked, og sidst men ikke mindst deres 15-års-udtryk ligeledes tappet ved fadstyrke. Ens for dem alle er, at de indeholder romdestillater fra Mellemamerika, hvilket betyder at det er rom produceret i den spanske romstil – altså faddrevet og sødmefuldt i smagsprofilen.

Den sidste rom i række af vores anmeldelser af Ron Izalco er mærkets ældste udtryk, nemlig en hele 15 år gammel rom tappet ved fadstyrke.

Min hydrometermåling af denne rom indikerer en sukkertilsætning på ca. 5 gram pr. liter, hvilket er under de tilladte 20 gram for rom solgt inden for EU. Altså har vi i modsætning til det almindelige 10-års-udtryk at gøre med et produkt som overholder de gældende EU-standarder. Dog nævner producenten på deres hjemmeside, at der ikke er tilsat sukker til netop denne rom. Da mit måleudstyr har en usikkerhed på ca. 5 gram forbundet med sig, så lader vi denne usikkerhed komme producenten til gode… 

Se videoen hvor vi går mere i dybden med produktet:

Duft

Denne aroma skiller sig ud fra de to andre aftapninger i serien – den er klart mere frugtig og kandiseret i sin fremtoning. Nærmest tutti-frutti-agtig næse. Det er ikke noget negativt, men til gængæld meget klædeligt. Overmodne blommer kommer der også frem efter lidt tid… Det dufter rigtig godt!

Smag

Det er en kompleks og intens omgang, stilen taget i betragtning. Rommen er dyb og har en meget lang eftersmag, og leverer varen på en helt anden måde end dens to yngre brødre. Kakao, kaffe og frugt! Det smager godt, det her!

Bedømmelse

Af de tre udgaver i Izalco-serien er dette den bedste – på alle parametre. Den besidder simpelthen mest smag af de tre. Den er også dybest og længst på eftersmagen. Den er intens, og sidst men ikke mindst, så har den lidt kant. Ligesom med 10’eren ved fadstyrke, så vil jeg fremhæve prisen – man får igen meget rom for pengene her. Mums, for en rom!

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Blandet
599 DKK
55,3%
70 cl

Sødme: 3/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
Brugerbedømmelser: 86/100 (1 stemme)


Tilmeld dig nyhedsbrevet