Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
96 point

Clément Single Non Plus Ultra

Anmeldt d. 23-03-2019 af Mads "Romhatten" Heitmann

Videoanmeldelse #67: ”Non Plus Ultra” er en af tre rom i 2. udgivelse af Rhum Clément single cask aftapninger specielt tappet til det danske marked. For et par år siden fik vi tre fade til Danmark, og nu er tiden så kommet til endnu en sending.

Clément er et rommærke, som laver klassisk AOC rhum agricole på Martinique, noget som vi holder meget af at drikke. I lang de fleste tilfælde holder AOC rhum agricole fra Martinique et utrolig højt niveau.

Normalt er Clément single cask aftapningerne tappet ved fadstyrke, og dette er da heller ingen undtagelse. I dette tilfælde er alkoholprocenten oppe på flotte 54,36%. Ikke tårnhøjt, men godt deroppe af.

Clément Single Cask Homage to Philip er en gammel rom, faktisk er den lagret hele 17 år og 10 måneders, under tropiske forhold hvilket giver en utrolig kompleksitet. Det er en meget gammel og moden rom, vi har i glasset her.

Der findes flere rom på markedet som bryster sig af ordene ”Non Plus Ultra”, som betyder ”hertil og ikke længere”. Det refererer til at man ikke kan få bedre rom ned det. Det er marketingsord, og har ikke nogen reel betydning for rommen i flasken, men i lige præcis dette tilfælde er der noget om snakken.

Se videoen hvor vi går mere i dybden med produktet:

Duft

Tungt, dybt og mørkt. En smule chokolade, nødder, nougat, ananas og flødekaramel. En fantastisk næse.

Smag

Godt med syre og liv – denne rom har ikke mistet sin agricole-identitet. Den har masser af kompleksitet og smag, og har den perfekte kobling mellem de friske smage fra sukkerrørssaften og de modne, tunge fad-noter.

Bedømmelse

Endnu engang rammer vi noget som får os op over de famøse 96 points, hvilket betyder at vi har at gøre med en ekstraordinær god rom med usammenligneligt gode træk. Det bliver næsten ikke bedre end dette, ja man får næsten lyst til at sige, at det er en sand ”Non Plus Ultra”-rom.

Det bliver spændende at se om vi får lov at smage endnu ældre rom fra Clément de kommende år. Hvornår topper det mon? Det er svært at forestille sig, at det kan blive meget bedre…

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Martinique
999 DKK
54,36%
50 cl

Sødme: 4/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


En smule chokolade, nødder, nougat, ananas og flødekaramel.


Friske smage fra sukkerrørssaften og modne, tunge fad-noter.

Brugerbedømmelser: 98/100 (11 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet