Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
89 point

Clément Single Cask Joie de Vivre

Anmeldt d. 23-03-2019 af Mads "Romhatten" Heitmann

Videoanmeldelse #65: ”Joie de Vivre” er en af tre rom i 2. udgivelse af Rhum Clément single cask aftapninger specielt tappet til det danske marked. For et par år siden fik vi tre fade til Danmark, og nu er tiden så kommet til endnu en sending.

Clément er et rommærke, som laver klassisk AOC rhum agricole på Martinique, noget som vi holder meget af at drikke. I lang de fleste tilfælde holder AOC rhum agricole fra Martinique et utrolig højt niveau.

Normalt er Clément single cask aftapningerne tappet ved fadstyrke, men ikke denne. Her får vi en rom vandet ned til 44% alkohol. Selvom det lyder som en tilfældig alkoholprocent, så er dette helt sikkert ikke tilfældet. Clément har nemlig igennem tiden udgivet vintageaftapninger fra fx 1952, 1970 og 1976 – alle ved 44% alkohol. Så dér har vi en kobling.

Clément Single Cask Joie de Vivre er en gammel rom, faktisk er den lagret hele 16 år og 4 måneder, under tropiske forhold hvilket giver en utrolig kompleksitet. Det er en meget gammel og moden rom, vi har i glasset her.

Se videoen hvor vi går mere i dybden med produktet:

Duft

Det dufter utrolig godt af både kaffe, abrikos. Den har på trods af din alder godt med syrlige noter at byde ind med. Det dufter fabelagtigt og super, super frugtig. Yderst veldrejet på duften.

Smag

Flot intensitet, god fylde og laaaaang eftersmag. Godt med krydrede noter, lidt peber, modne pærer og æbler samt lette gummi-elementer. Meget klassisk for AOC Martinique, men yderst elegant og delikat.

Bedømmelse

Dette er en frugtbombe. Det er et fantastisk glas rom og helt, helt klassisk for sin stil.

Det er sådan at rom skal smage! Det er noget af det bedste rhum agricole vi har fået (ved en lavere alkoholprocent) i længere tid. Balancen er i top, og det er nok i virkeligheden det bedst balanceret glas rom i den nye række af single casks fra Clément. Er man til rhum agricole, eller vil man gerne udforske det lidt mere, uden at man er til de kraftigere fadstyrke-rom, jamen så er Clément Single Cask Joie de Vivre en go-to-rom.

Skrevet af: NTiGaKLEuJt d. 09-10-2020 14:20
qZFoNWahJKPsdlx
Skrevet af: FoPmxsyq d. 05-11-2020 02:15
YwQLjIJyXugeBbvn
Skrevet af: KkWYCusw d. 20-11-2020 20:18
cSihqojHw
Martinique
749 DKK
44%
50 cl

Sødme: 5/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Kaffe, abrikos, syrlige noter og super frugtig.


Krydrede noter, lidt peber, modne pærer og æbler samt lette gummi-elementer.

Brugerbedømmelser: 77/100 (5 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet