Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
75 point

Ron Santiago de Cuba Añejo 8 Anos

Anmeldt d. 29-02-2024 af Mads "Romhatten" Heitmann

Videoanmeldelse #173: Ron Santiago de Cuba er for mig, sammen med Havana Club, det mest seriøse rommærke fra øen, og samtidig også det mest velsmagende. Fra den enormt store ø, Cuba, finder vi nemlig utrolig mange rommærker hvis produktion er spredt over øens mange destillerier. Vi har bl.a. Mulata, Legendario, Varadero, Conde de Cuba, Perla del Norte, Cubay og Eminente, bare for at nævne nogle stykker. Men i min bog er Ron Santiago de Cuba et af de bedre cubansk brands som også har den bredeste produktportefølje. Denne strækker sig helt nede fra den hvide Carta Blanca og videre til deres nye 8-års-udtryk. Derfra til de dybe og meget modne 11 og 12-år-gamle udtryk, og så slutter porteføljen af med et både 20 og 25 år gammelt udtryk, og sidst men ikke mindst også en helt ekstraordinær gammel og sjælden rom, som går under navnet ”500 Aniversario”. Med dette mangfoldige udvalg af rom er det ikke nogen underdrivelse at sige, at Ron Santiago de Cuba er det mest seriøse rombrand til at komme ud af Cuba, og velsagtens dét rommærke som den cubanske rommaskine satser allermest på … sammen med Havana Club, naturligvis.

Denne, deres 8-års-udtryk, er en nyere udgave i serien fra Ron Santiago de Cuba, og udkom i 2020. Den gik for mange under radaren, måske fordi COVID-19 hærgede... Rommen er i vanlig cubansk stil, en melassebaseret og kolonnedestilleret rom, som er modnet på egetræstønder i minimum otte år.

Min hydrometermåling af denne rom indikerer en sukkertilsætning på under 5 gram pr. liter, hvilket er under de tilladte 20 gram for rom solgt inden for EU, og samtidig indenfor den usikkerhed som mit måleudstyr bringer til bordet. Så det er muligt, at den slet ikke indeholder tilsat sukker…

Se videoen hvor vi går mere i dybden med produktet:

Duft

Frugtighed frem for alt! Bagt ananas ud over alle grænser samt vanilje, toffee og en let syrlighed.

Smag

Sødmefuld, let krydret og yderst velsmagende. Denne egner sig ikke blot til cocktails men i høj grad også til at nydes rent. Vanilje, karamel, frugt og en pænt balanceret alkoholfornemmelse.

Bedømmelse

Det er en rom som bringer noget nyt og anderledes til bordet, end hvad man er vant til fra Cuba. Dette kunne godt gå hen og blive vores go-to rom, når sommeren indtræffer og Rom & Cola kommer på tale. Den er som skabt til en klassisk Cuba Libre!

Ron Santiago de Cuba Añejo 8 Anos er en rom, som vi virkelig kan anbefale – særligt til prisen! Det er en alsidig rom, som både har kvaliteten til at nydes rent, men samtidig også både pris og kvalitet, til at benyttes i cocktails. En af Cubas ’best buys’, hvis du spørger os…

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Cuba
275 DKK
40%
70 cl

Sødme: 3/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Bagt ananas ud over alle grænser samt vanilje, toffee og en let syrlighed.


Vanilje, karamel, frugt og en pænt balanceret alkoholfornemmelse.

Brugerbedømmelser: 75/100 (1 stemme)


Tilmeld dig nyhedsbrevet