Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
78 point

Ron Carúpano Reserva 21 Privada

Anmeldt d. 10-06-2021 af Mads "Romhatten" Heitmann

Videoanmeldelse #136: Ron Carúpano fra Venezuela er en klassisk sukkerrørsmelassebaseret, kolonnedestilleret, fadmodnet rom i den lette, spanske romstil. Rommen kommer fra det gamle romhus Carúpano, som får deres rå romdestillater fra Destilería Yaracuy. Carúpano modner herefter selv rommen i brugte amerikanske egetræstønder, og sender dette på markedet under deres eget brand.

I denne anmeldelse ser vi nærmere på Ron Carúpano Reserva 21 Privada som er modnet op til 21 år i Venezuela.

Selvom Ron Carúpano er en klassisk spanskstilet rom, så er der ikke tilsat sukker til disse aftapninger. Vi har selv målt efter, og den er sgu god nok! Når det er sagt så repræsenterer Ron Carúpano stadig den sødmefulde romstil – ja, det er bare naturlig sødme, venner!

I serien af Ron Carúpano finder vi i Danmark i øjeblikket fire forskellige udgaver; Reserva 6 Especial, Reserva 12 Exclusiva, Reserva 18 Limitada og Reserva 21 Privada – alle tappet ved 40 % alkohol.

Desværre refererer tallene på etiketterne ikke til rommens minimumsalder, men derimod til de ældste dråber i flaskerne. Det er en skam og ret så vildledende for den almene forbruger. Bag på flaskerne står der dog at tallet på flaskens front refererer til de ældste dråber i blendet, hvilket trods alt er en trøst.

Min hydrometermåling af denne rom indikerer en sukkertilsætning på ca. 0 gram pr. liter.

Se videoen hvor vi går mere i dybden med produktet:

Duft

Her sker der noget ift. de andre aftapninger i serien. Flere brændte trænoter, mere mokka og større krydrende elementer. Klart den største næse i serien!

Smag

Denne rom har en større krop end de yngre brødre i serien. Eftersmagen er længere og kompleksiteten er større. Smagsassociationerne er dog meget de samme som på de tre yngre udgaver i serien; vanilje, karamel, mokka og lette krydderier.

Rommen er sødmefuld når den er i munden, men faktisk ret tør på eftersmagen, og det er nok en af grundene til at vi opnår en højere kompleksitet her.

Bedømmelse

Uden tvivl den bedste rom i serien fra Ron Carúpano! Den har en kompleksitet som de andre ikke besidder. Hvor de andre er en smule endementionelle, så har Ron Carúpano Reserva 21 Privada trods alt nogle flere tangenter at spille på. Det er dog også den dyreste i serien, men det kan den sagtens holde.

For sin stil er dette en rom vi godt kan anbefale at man prøver kræfter med!

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Venezuela
499 DKK
40%
70 cl

Sødme: 3/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Brændte trænoter, mere mokka og større krydrende elementer.


Vanilje, karamel, mokka og lette krydderier.

Brugerbedømmelser: 64/100 (3 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet