Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
82 point

Karukera Rhum Vieux Agricole Réserve Spéciale

Anmeldt d. 14-03-2024 af Mads "Romhatten" Heitmann

Videoanmeldelse #178: På Guadeloupe i Caribien finder du Rhumerie Karukera – et lille, uafhængigt romsted hvor man modner friske romdestillater fra det gamle Distillerie Longueteau, som kun ligger få 100-meter fra Rhumerie Karukera. Rhum Karukera blev i 2006 etableret med henblik på at producere traditionel rhum agricole med en helt bestemt smagsmæssig signatur.

Rhumerie Karukeras signatur er det franske fad. De benytter nemlig udelukkende fransk egetræ til modning af deres rom, som en af de eneste romhuse i verden, som jeg umiddelbart kan komme i tanke om. I øjeblikket har de ca. 200.000 liter rom til at modne på stedet, hvilket kan oversættes til 570 tønder á 350 liter. Det er en mindre operation, men også en spændende en af slagsen.

I øjeblikket finder vi fem forskellige udtryk fra Rhum Karukera i Danmark – alle er de af typen ”rhum agricole”, altså lavet på frisk sukkerrørssaft, og alle er de naturlige uden tilsat sukker, farve eller andre udefrakommende tilsætningsstoffer.

Med husets Réserve Spéciale går vi lige et nyk op, og har at gøre med en minimum fire år gammel rom, som eksklusivt er modnet i 350-liter store franske egetræstønder.

Se videoen hvor vi går mere i dybden med produktet:

Duft

Både duft og smag er præget af en dybere og mere voluminøs karamel og vanilje. Det er en krydret banan, det her. Det dufter rigtig godt! Gummi, peber og nelliker. Skønt!

Smag

Derudover kommer der tilmed kakao og kaffe frem i eftersmagen. Dette er et skoleeksempel på hvor flot rhum agricole forenes med fransk egetræ. En ærkefransk rhum!

Bedømmelse

Rhum agricole som i gamle dage… Sådan en oplevelse sidder vi med! Det er som om vi bliver taget tilbage til dengang vi startede med at nyde de franske, sukkerrørssaftbaseret romdråber. Kombinationen af det franske fad og rommen lavet på sukkerrørssaft giver en særlig (og for os nostalgisk) oplevelse. Den minder os om den gamle 12 år gamle Rum Nation Agricole og ikke mindst Depaz VSOP i den grønmatte flaske, inden de gik en mere poppet flaskedesign-vej.

En stor, stor anbefaling!

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Guadeloupe
599 DKK
42%
70 cl

Sødme: 3/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Det dufter rigtig godt! Gummi, peber og nelliker. Skønt!


Kakao og kaffe i eftersmagen.

Brugerbedømmelser: 0/100 (0 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet