Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
87 point

Ron Malecon 1979 Selección Esplendida

Anmeldt d. 06-07-2021 af Mads "Romhatten" Heitmann

Videoanmeldelse #146: Hvis du, lige som jeg, har drukket rom i mange år, så har du med sikkerhed allerede stiftet bekendtskab med Ron Malecon på et eller andet tidspunkt indenfor de eneste 15 år. Det er nemlig et rommærke som har været at finde i Danmark i en evighed – sådan føles det i hvert fald. Jeg husker stadig da jeg drak Malecon-rom tilbage i min spæde start som romentusiast, og jeg husker også, at jeg fandt deres 12 års udgave en anelse for tør - dengang. I dag er sagen nok en anden!

Rommen i Malecon-flaskerne stammer fra Panama, men mærket er ejet af italieneren Marco Savio, den selv samme person som også står bag Ron Malteco. Der hersker lidt usikkerhed ift. hvor Malecon-rommen er destilleret. Marco Savios hjemmeside nævner selv Don Pancho (og dermed Distilleria Las Cabras) som en samarbejdspartner, og den danske importør Østjysk Vinforsyning refererer til folkene bag Ron Abuelo, nemlig Varela Hermanos. Måske er der tale om begge destillerier? Hvem ved?

Marco Savio forelskede sig i rom på et ophold i Cuba for mange år siden, og det er sikkert også derfor at Ron Malecon har flere cubanske referencer, selvom rommen altså intet med Cuba har at gøre. Rommen opkaldt efter den kendte havnepromenade ”Malecon” i Havana, Cuba. Der står desuden på flere af flaskerne ”Metodo Tradicional Cubano”, hvilket naturligvis refererer til den ”traditionelle cubanske metode” at producere rom på, som også benyttes i Panama; sukkerrørsmelassebaseret, kontinuerligt destilleret rom, som modnes i egetræ og tilsættes lidt sukker.

Selección Esplendida er mærkets vintage-serie hvor flagskibet, og den ældste model i serien, er destilleret tilbage i 1979. Det er dog uklart hvilket år rommen blev tappet på flaske. Rommen kommer i en stor og tung glasvase indpakket i en papkasse, og så er den tappet ved 40 %.

Min hydrometermåling af denne rom indikerer en sukkertilsætning på 15 gram pr. liter.

Se videoen hvor vi går mere i dybden med produktet:

Duft

Masser af fad! Karamel, vanilje, lette krydderier og lidt citrus.

Smag

Chokolade, flot sødmebalance, elegant og lang eftersmag. Nelliker, kakao, karamel. Let bitterhed og krydderi på eftersmagen.

Bedømmelse

Ron Malecon 1979 Selección Esplendida er for os en ret stor overraskelse. Når man ser på stilen og alderen på rommen, så skulle man tro, at rommen havde toppet, men nej. Der er sgu mere liv at hente i denne 1979-udgave. Utroligt.

Det er ikke en vanvittig kompleks rom, men smagen er rigtig godt. Balancen mellem sødme og tør fadsmag er også rigtig god, og så er eftersmagen forholdsvis lang og frisk.

Rommen kan godt anbefales, særligt hvis man ikke er bange for at bruge lidt penge - Ron Malecon 1979 Selección Esplendida er noget af det bedste rom, indenfor den stil rommen repræsenterer. 

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Panama
1399 DKK
40%
70 cl

Sødme: 6/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Masser af fad! Karamel, vanilje, lette krydderier og lidt citrus.


Chokolade, flot sødmebalance, elegant og lang eftersmag. Nelliker, kakao, karamel. Let bitterhed og krydderi på eftersmagen.

Brugerbedømmelser: 52/100 (6 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet