Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
93 point

Rhum J.M Single Barrel Trés Vieux Agricole 1999 Ping 14

Anmeldt d. 05-09-2023 af Mads "Romhatten" Heitmann

Inden for de kommende måneder lander syvende og næstfølgende aftapning i Romhatten Cask Selection-serien, og det glæder jeg mig naturligvis utrolig meget til. Jeg har ledt med lys og lygte efter det helt rigtige fad rom, og efter et hav af fadprøver fra forskellige destillerier, er rommen endelig fundet! Jeg kan allerede i denne anmeldelse afsløre at valget er faldet på en enkeltfads- fadstyrkerom fra Distillerie J.M på Martinique, og derfor synes jeg, at det kunne være relevant at kigge nærmere på en enkeltfadsrom fra netop dét destilleri, som allerede er at finde på det danske marked, nemlig 1999-aftapningen også kendt som Ping 14.

Rhum J.M Single Barrel Trés Vieux Agricole 1999 Ping 14 er destilleret tilbage i 1999 og tappet på flaske i 2019, og er dermed altså i alt 19 år gammel. Det er ret sjældent, at man ser så gammel og 100 % tropisk modnet rom, og derfor er det naturligvis også ret kostbare dråber, som vi har at gøre med. En halv liter rom koster i dette tilfælde op imod 2000 kr. Rommen er modnet i amerikansk egetræ og er tappet ved fadstyrke på 43,6 %.

Duft

Det vælter op af glasset med en duft af modne røde frugter, kakao, kandiseret appelsinskal, syrligt slik og varme, nærmest juleagtige, krydderier. Duften udvikler sig og byder på valnød, rosin samt en eget og elitær fornemmelse. Selvom rommen ”kun” indeholder 43,6 % alkohol savner jeg på ingen måde liv og energi. Der er stadig gejst at spore i dette aldrende destillat af sukkerrørssaft.

Smag

I munden er rommen blød og tæmmet efter de mange år på fad. Smagen byder særligt på kola-reduktion, altså inddampet Coca Cola. Det er helt vildt blødt og lækkert. Måske man kunne savne lidt ungdom og vildskab? Ja, nogle gange, helt sikkert, men andre gang, når man bare at lyst til at blive kælet for, så er dette himmelen. På trods af de 19 år, ja næsten 20 år på fad, så er egetræspræget ikke overdøvende, overhovedet - det er til stede, og spiller godt sammen med resten af rommens smagselementer. Rommen er rund og blød, men på en og samme tid syrlig og let bitter. Det er vist det de kloge refererer til som ”kompleksitet”. 

Bedømmelse

Rhum J.M laver førsteklassesrom og dette er et levende bevis herpå. Rhum J.M Single Barrel Trés Vieux Agricole 1999 Ping 14 repræsenterer ”den gamle J.M stil”, som jeg synes, der bliver mindre og mindre af. Det er som om, destilleriet har ændret praksis. Måske er det sket i takt med, at de har fået et nyt og større destilleringsapparat? Måske det er fordi, de har flyttet deres lagerfaciliteter? Måske er det begge dele?

1800 kr. er mange penge! Hvem der dog bare havde en Rhum J.M i samme stil, og med samme kvalitet til en væsentlig mere overkommelig pris. Og måske endda i en 0,7 L flaske med en etikette som indeholder et Romhatten-logo… Ja, hvem der dog bare havde det…

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Martinique
1800 DKK
43,6%
50 cl

Sødme: 3/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Modne røde frugter, kakao, kandiseret appelsinskal, syrligt slik og varme, nærmest juleagtige, krydderier.


Kola-reduktion, kakao, kandiseret appelsinskal, syrligt slik og julekrydderier. Rommen er rund og blød, men på en og samme tid syrlig og let bitter.

Brugerbedømmelser: 93/100 (2 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet