Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
95 point

Ron Diplomatico Single Vintage 2000

Anmeldt d. 22-05-2014 af Mads "Romhatten" Heitmann

Duft

Man dufter straks de klassiske kobber still karakterer kombineret med chokolade, karamel og brun farin. Det er en udsøgt fornøjelse at sidde med glasset, som fylder luften med duften af frihed. 

Smag

Smagen af eg fylder munden sammen med varme og tunge frugtsmage så som rosin, dadler og abrikoser. Der er også en honningkarakter, der er med til at runde rommen af. Meget behagelig!

Bedømmelse

I 1997 udkom den første single vintage rom fra Ron Diplomatico anført af Maestro Ronero Tito Cordero. Rommen er ikke officielt udgivet i Danmark eller nogen andre lande i vesten – den er kun at finde i Venezuela, hvor den bliver produceret. Derfor er det heldigt, at der er udkommet en single vintage rom fra år 2000, som sælges i Danmark. Selvom jeg endnu ikke har haft fornøjelsen af at smage ’97-udgaven, har jeg ladet mig fortælle, at den er lidt sødere end rommen fra årtusindeskiftet.

Destilerias Unidas, som producerer Ron Diplomatico, fortæller at sukkerrørshøsten var af en udsøgt kvalitet i det herrens år 2000, og det er efter sigende derfor, der nu kommer en rom udelukkende på fade derfra.
Der er udelukkende blevet brugt sukkerrørshonning til gæringen af denne rom. Mæsken fra denne gæring er derefter blevet destilleret på et kedeldestilleringsapparat, hvor efter destillatet har fået lov til at modne på henholdsvis brugte bourbon fade, single malt whisky fade og Oloroso sherry fade.

Dette er efter min mening en noget mere let drikkelig rom i forhold til Ron Diplomatico Ambassador. Den holder simpelthen en bedre balance og er en rigtig fin mellemting mellem den ”normale” Ron Diplomatico Reserva Exclusiva som er meget sød og så den komplekse storebror Ron Diplomatico Ambassador Selection. Ikke før sød og ikke for kraftig - a match made in heaven!

Smagen er hvad det er… for udstyret til denne flaske er intet mindre end stilrent og elegant. Jeg vil ikke sige, at udstyret har noget med mine romkøb at gøre, men alligevel er der noget ved indpakningen, der gælder mig. Og denne indpakning er noget ud over det sædvanlige! Det er i hvert fald ikke tilfældigt, at flasken inkl. kasse har fået ærespladsen i stuen. Jeg er helt pjattet med den stilrene kongeblå, der er brugt til at udsmykke den teksturfyldte indpakning. Alene foret indeni er til at dø for. Hold op hvor er det lækkert!

…og nå ja, rommen er heller ikke så tosset endda!

Skrevet af: Henrik Kristoffersen d. 12-06-2014 19:31
Købte den totalt i blinde og har endnu ikke nænnet at tage hul på den, men den lokker endnu mere efter denne anmeldelse!
Skrevet af: Grynes d. 05-04-2017 15:05

Hej Mads. 

Jeg har netop erhvervet mig 2002 udgaven af ovenstående rom. Har du smagt den og hvis hvordan er den ift 2000? PS. Ser frem til romsmagningen imorgen på Teater95b i Odense. Mvh Martin

Venezuela
800 DKK
40%
70 cl

Sødme: 6/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Man dufter straks de klassiske kobber still karakterer kombineret med chokolade, karamel og brun farin.


Smagen af eg fylder munden sammen med varme og tunge frugtsmage så som rosin, dadler og abrikoser.

Brugerbedømmelser: 83/100 (69 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet