Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
90 point

Karukera Rhum Agricole L’Expression Brut de Fút

Anmeldt d. 14-03-2024 af Mads "Romhatten" Heitmann

Videoanmeldelse #180: På Guadeloupe i Caribien finder du Rhumerie Karukera – et lille, uafhængigt romsted hvor man modner friske romdestillater fra det gamle Distillerie Longueteau, som kun ligger få 100-meter fra Rhumerie Karukera. Rhum Karukera blev i 2006 etableret med henblik på at producere traditionel rhum agricole med en helt bestemt smagsmæssig signatur.

Rhumerie Karukeras signatur er det franske fad. De benytter nemlig udelukkende fransk egetræ til modning af deres rom, som en af de eneste romhuse i verden, som jeg umiddelbart kan komme i tanke om. I øjeblikket har de ca. 200.000 liter rom til at modne på stedet, hvilket kan oversættes til 570 tønder á 350 liter. Det er en mindre operation, men også en spændende en af slagsen.

I øjeblikket finder vi fem forskellige udtryk fra Rhum Karukera i Danmark – alle er de af typen ”rhum agricole”, altså lavet på frisk sukkerrørssaft, og alle er de naturlige uden tilsat sukker, farve eller andre udefrakommende tilsætningsstoffer.

Folkene bag er eksperter i fadmodningsteknikker, og har i mange år eksperimenteret med brugen af forskellige typer af fade herunder med fokus på træets densitet, friskhed, rotationsteknikker af tønder og ikke mindst kortere og mere intense modningsperioder – og denne aftapning er et resultat heraf.

Rommen her er destilleret i juli 2020 og lagt på fad måneden efter, hvorefter den er modnet på nye franske fade og ex-cognac-tønder frem til august 2022. Dette giver en samlet modningsperiode på kun 24 måneder, og alligevel er rommen ikke til at se igennem – en meget mørkerød og smuk farve. Kun 7907 flasker er der blevet tappet.

Se videoen hvor vi går mere i dybden med produktet:

Duft

Vi har her at gøre med en fadsyrkerom – det skal blive interessant at se, om den høje alkohol balanceres af den relativt korte modningsproces. Duften er mørk og præget af kaffe, chokolade og peber.

Smag

Smagen er krydret, intens og begynder faktisk sødmefuldt, men ender i en tør og krydret bombe af en afslutning. Igen, finder jeg det utroligt, at dette produkt er skabt på bare to år. Imponerende og meget velsmagende!

Bedømmelse

Det smager, undskyld mit franske, pissegodt det her!

Ligesom med Karukera Rhum Agricole L’Expression 45 er vi her dybt imponeret – faktisk mere imponeret! 24 måneder i egetræstønder – KUN 2 ÅR – smager i dette tilfælde som noget langt, langt ældre. Det er jo meget svært, at sige hvad man ville gætte i en blindsmagning, men jeg tror at jeg ville gætte på noget rom med en alder over ti år… Både jeg og Lauge er meget overrasket over harmonien, balancen og samspillet mellem rom og fad. De er dygtige hos Rhumerie Karukera.

Vi retter anerkendende på romhatten!

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Guadeloupe
749 DKK
61,8%
70 cl

Sødme: 2/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Duften er mørk og præget af kaffe, chokolade og peber.


Smagen er krydret, intens og begynder faktisk sødmefuldt, men ender i en tør og krydret bombe af en afslutning.

Brugerbedømmelser: 83/100 (1 stemme)


Tilmeld dig nyhedsbrevet