Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
93 point

Ron Quorhum 23 Anõs Solera

Anmeldt d. 16-08-2013 af Mads "Romhatten" Heitmann

Duft

Til forskel fra de to mindre søskende, den 12- og 15-årige Quorhum-rom, er denne 23-årige solera-romnoget mere voluminøs både i duft og smag. Duften er helt klart langt tungere, tykkere og besidder super lækre elementer, som de to yngre årgange ikke på samme måde gør. De officielle duftnoter siger bl.a.: ”grønt græs”… Det ved jeg nu ikke om jeg er enig i. Den er bestemt ikke så ”frisk” som 12’eren, hvor jeg måske ville være tilbøjelig til at give den ”grønne græs”-note en tommelfinger opad. Denne rom fylder bare utrolig godt i næsen og jeg kan sidde i timer med snuden begravet i glasset.

Smag

Specielt i smagen træder forskellen igennem. Det er en helt anden oplevelse at drikke 23’eren frem for 12’eren og 15’eren. Smagsnoteren er mere eller mindre de samme, men i denne rom bliver disse blot forstærket med 100 %. ”Eksplosionen” af smagsnuancer, som mange taler om, er i denne rom en realitet. Hér er der tale om en rom der vil fremad – det er en sand fornøjelse at smage et produkt der lukker op for posen af sødme, kraft, styrke og en lille friskhed som jeg ikke helt kan sætte min finger på. Denne friskhed indhyllet i tyk, fed og bombastisk sødme er med til at skabe et utroligt komplekst produkt. Måske er det hér det ”grønne græs” kommer ind i billedet? Stor applaus herfra!

Bedømmelse

Igen bliver jeg nødt til at nævne prisen. Hvis man holder pris og kvalitet op imod hinanden er Quorhum-rom bare eminent. Det er egentlig lidt en skam, at jeg taler så meget pris og kvalitet, da jeg i virkeligheden bare burde tale om kvalitet, kvalitet, kvalitet - da det er dét det er… Denne rom er stærk og anderledes, og klart en af mine nye favoritter. Vi kommer op omkring El Dorado 21-niveau med denne flaske…og det siger ikke så lidt, da jeg er en hund efter El Dorado’s rom!
Under en smagning af Ron Quorhum 23 Anõs Solera bliver der nok måske krævet lidt mere af smageren end hos fx Plantation 20th Anniversary Rum og Ron Zacapa Centenario XO Solera, som også begge er fantastiske rom. Med dét mener jeg at man som smager, skal være forberedt på et spark i munden – et smagsmæssigt spark! Rommen er ikke så ”venlig” som de to førnævnte, men til gengæld har den noget andet at byde på. Denne rom skal helt sikkert nok ”gøre nogen fortræd” derude, men det er ikke mig. Det er så afgjort en ”top-shelf”-rom og jeg er sikker på at den vil falde i rigtig god jord hos mange derude.

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Dominikansk Republik
550 DKK
40%
70 cl

Sødme: 7/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Denne rom fylder bare utrolig godt i næsen og jeg kan sidde i timer med snuden begravet i glasset.


Friskheden indhyllet i tyk, fed og bombastisk sødme er med til at skabe et utroligt komplekst produkt.

Brugerbedømmelser: 88/100 (57 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet