Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
83 point

Ron Izalco 10 Años Cask Strength 60,1 %

Anmeldt d. 30-01-2024 af Mads "Romhatten" Heitmann

Videoanmeldelse #170: Ron Izalco er en serie af mellemamerikansk rom blandet og tappet af det amerikanske firma Phenomenal Spirits, som ejes og ledes af indiskfødte Karthik Sudhir. Virksomheden drives fra Virginia Beach i USA hvortil rommen importeres og blandes, inden den frigives i flere forskellige udtryk. Serien indeholder både deres klassiske 10-års-udtryk, endnu et 10-års-udtryk tappet ved fadstyrke særligt til det danske marked, og sidst men ikke mindst deres 15-års-udtryk ligeledes tappet ved fadstyrke. Ens for dem alle er, at de indeholder romdestillater fra Mellemamerika, hvilket betyder at det er rom produceret i den spanske romstil – altså faddrevet og sødmefuldt i smagsprofilen.

I denne anmeldelse har vi fat i Ron Izalco 10 Años Cask Strength som er en videreudvikling af brandets standard-aftapning. Rommen her er ikke tilsat vand efter modningen, hvilket betyder at den indeholder 60,1 % alkohol. Rommen er desuden tappet særligt til det danske marked. Jeg sidder med flaske nr. 29, men hvor mange der i alt er produceret, fortæller etiketten ikke noget om.

Det skal nævnes, at indholdet af sukker er væsentligt lavere end i den originale 10’er. Min hydrometermåling af denne rom indikerer en sukkertilsætning på ca. 6 gram pr. liter, hvilket er under de tilladte 20 gram for rom solgt inden for EU. Altså har vi i modsætning til det almindelige 10-års-udtryk, at gøre med et produkt som overholder de gældende EU-standarder. 

Se videoen hvor vi går mere i dybden med produktet:

Duft

På trods af den høje alkohol, så vælter det ikke op af glasset med en ikke-integreret alkoholfornemmelse. Det er meget positivt! Ellers opfører rommen sig meget som dens lillebror og byder på honning, karamel, frugtighed, chokolade og kaffe. Typisk spanskstilet rom!

Smag

Rommen starter meget sødmefuldt i munden men efterlader dig med en helt tør og krydret smagsprofil. Man smager tydeligt at der ikke er tilsat store mængder sukker her. Igen er alkoholen utrolig pænt integreret i smagen, og man fornemmer slet ikke en 60 % høj alkohol. Virkelig pænt lavet. 

Bedømmelse

Ron Izalco 10 Años Cask Strength er en dejlig og velsmagende rom, og så vil jeg gerne lige nævne prisen, for særligt pris og kvalitet går op i en højere enhed her. Rommen har et snært af sødme som harmonerer flot sammen med den høje alkohol, og intense smag. Hvis man, ligesom os, godt kan lide de bløde og søde romtyper ved fadstyrke, så er dette klart en rom som man kan prøve kræfter med. Man får ret meget rom for pengene…

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Blandet
549 DKK
60,1%
70 cl

Sødme: 2/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Honning, karamel, frugtighed, chokolade og kaffe.


Rommen starter meget sødmefuldt i munden men efterlader dig med en helt tør og krydret smagsprofil.

Brugerbedømmelser: 83/100 (1 stemme)


Tilmeld dig nyhedsbrevet