Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
78 point

Magnífica de Faria Cachaça Bica do Alambique

Anmeldt d. 14-05-2024 af Mads "Romhatten" Heitmann

Videoanmeldelse #181: Nej, du finder ikke ordet ”rom” på etiketten af denne flaske sprut, og dét selvom indholdet rent faktisk sagtens kan betegnes som rom. Måske er du som jeg, passioneret romnyder og ynder at dykke ned i alverdens sukkerrørsdestillater. Jeg vil betegne al spiritus lavet på en base af sukkerrør, som værende ”rom”, og dette gælder også for de brasilianske sukkerørssaftdråber, som officielt hedder cachaça. Og derfor synes jeg at det giver mening, at anmelde noget cachaça på Romhatten. For hvis du rammer det rigtige, så kan det i høj grad anbefales!

Cachaça er i sin grundstamme en geografisk bestemt romtype fra Brasilien, som kun kan/må produceres i Brasilien. Hvis du er whiskey-drikker kan du betragte det lidt ligesom bourbon whiskey; en geografisk bestemt whiskey-type som kun kan/må laves i U.S.A.

Magnífica de Faria er et lille destilleri som ligger ca. 2,5 times kørsel fra nord for Rio de Janeiro i Brasilien. Det er et af de mange små cachaça craft-destillerier som findes i Brasilien, og et destilleri som står på mål for den traditionelle og ”gamle måde” at producere cachaça på. Med et tre-trins-opdelt pot-still-anlæg producerer ejeren Raul Faria på gården ca. 100.000 liter cachaça om året, og måske endda en af landets bedste.

Bica do Alambique er destilleriets mest potente og smagsholdige udtryk, og den er tappet ved den maksimale lovmæssige styrke, som er 48 % alkohol. Denne rom, eller cachaça, er lavet med vildfermenteret sukkerrørssaft og efterfølgende destilleret i et batch-destilleringssystem. Rommen er ikke tilsat sukker eller farve. 

Se videoen hvor vi går mere i dybden med produktet:

Duft

Denne rom OSER af grønne oliven, dåsemajs og i særdeleshed trøffelolie! Hold da fast en aroma…

Smag

Smagen er stor og mundfølelsen er olieret. Den har noter af syrlige bær og grøn efterårsskovbund. Intet mindre end fantastisk.

Bedømmelse

Jamen, jamen, jamen – på linje med Clairin fra Haiti og Paranubes fra Mexico, får du her en vild og djævelsk sukkerrørsdrik som slår benene væk under dig. Den er beskidt og utæmmet i stilen, og vi er vilde med det. Den drikkes både rent men er samtidig en gudsbenådet cocktail-rom. Lauge har sågar lyst til at bruge den i en Cacio e Pepe pastaret.

En meget stor anbefaling skal der lyde herfra – endnu engang SÆRLIGT til prisen!

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Brasilien
199 DKK
48%
50 cl

Sødme: 2/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Denne rom OSER af grønne oliven, dåsemajs og i særdeleshed trøffelolie! Hold da fast en aroma…


Smagen er stor og mundfølelsen er olieret. Den har noter af syrlige bær og grøn efterårsskovbund. Intet mindre end fantastisk.

Brugerbedømmelser: 0/100 (0 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet