Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
89 point

SMUKROM 2015 Solera 23 Años

Anmeldt d. 18-05-2015 af Mads "Romhatten" Heitmann

Duft

Man kunne fristes til at tro, at dette blot var Ron Esclavo XO 23 Solera iført en Smukfest-etikette, men allerede i duften afsløres det, at dette ikke er tilfældet. Hvis du kender 1423’s egen rom, vil du kunne dufte meget mere krydderi, mørk chokolade og egetræ. Ron Esclavo XO 23 Solera er en anelse lettere, hvor SMUKFEST 2015 er en rom med lidt mere tyngde.

Smag

I smagen kan SMUKFEST 2015 sammenlignes med Presidente 23 Solera, som også produceres af Oliver & Oliver. Den er fyldt med honning, tobak, vanilje og meget mørke krydderier. Dens egetræ leder også tankerne hen på Olivers Exquisito-serie, hvor compuesto (gammel egetræspræget rom) spiller en stor rolle i de ældre aftapninger. Det er endvidere et meget sødt glas rom, hvor jeg godt kunne savne noget mere kompleksitet, men den brændte egetræssmag er yderst tiltalende.

Bedømmelse

Sidste år til SMUKFEST i Skanderborg, fik Skanderborg Festivalen deres egen romaftapning. I samarbejde med VINOBLE i Skanderborg, Juul’s Engros og Plantation Rum blev der skabt en rom i kun 702 eksemplarer. Hvis du smagte den, vil du sikkert også huske, at det var en rom fra Grenada, hvor etiketten var holdt i det klassiske Plantation-look. Rommen kunne kun købes på festivalen og i VINOBLE-butikken i Skanderborg. De 200 flasker, som var til salg i butikken blev udsolgt på kun 2½ time. Som Jess, indehaveren af VINOBLE Skanderborg udtaler; ”Det var bare helt vildt, så hurtigt det gik!

Derfor gentager man i år succesen, hvor man forsøger sig med et nyt specielt blend. Denne gang er det en rom fra Den Dominikanske Republik, som skal nydes under bøgetræerne, til lyden af L.O.C., Karl William og Lenny Kravitz. Rommen kaldes SMUKROM 2015 og indeholder op til 23 år gammel rom, som er blevet lagret, blendet og tappet hos Oliver & Oliver. Rommen er blevet til i samarbejde med 1423 og kommer denne gang i et dobbelt så stort oplag. 1404 flasker er der blevet produceret, hvor Jess i VINOBLE på Adelgade, vil have 900 af flaskerne til salg. ”Sidste år var det temmelig kaotisk på release-dagen, med telefoner og e-mails fra folk, som ville bestille rommen, så i år regner vi med, at lave en simpel webshop på www.8660.dk, hvor man kan forudbestille rommen og få den tilsendt på release-dagen d. 4. juni 2015.” udtaler Jess Juul Hansen.

Den 4. juni 2015 frigives de 900 flasker kl. 14.00, hvor der selvfølgelig også vil være udskænkning af rommen. Produktet er som sagt produceret eksklusivt for Smukfest af Oliver & Oliver på Den Dominikanske Republik. Smukfest havde nogle helt specifikke krav til smag og duft, og derfor gik selveste ejeren af Oliver & Oliver, Pedro Ramòn Lòpez Oliver, ind i processen med at skabe den helt rigtige rom. Dette resulterede i 8 forskellige fadprøver, hvoraf denne 23 års solera rom blev udvalgt. Til kun 399,- må man sige, at det er en forbavsende god rom.

Du kan forudbestille rommen her.

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Dominikansk Republik
399 DKK
40%
70 cl

Sødme: 8/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Krydderi, mørk chokolade og egetræ.


Honning, tobak, vanilje og meget mørke krydderier

Brugerbedømmelser: 81/100 (24 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet