Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
82 point

Ron Malecon Rare Proof Añejo 18 Años

Anmeldt d. 29-06-2021 af Mads "Romhatten" Heitmann

Videoanmeldelse #143: Hvis du, lige som jeg, har drukket rom i mange år, så har du med sikkerhed allerede stiftet bekendtskab med Ron Malecon på et eller andet tidspunkt indenfor de eneste 15 år. Det er nemlig et rommærke som har været at finde i Danmark i en evighed – sådan føles det i hvert fald. Jeg husker stadig da jeg drak Malecon-rom tilbage i min spæde start som romentusiast, og jeg husker også, at jeg fandt deres 12 års udgave en anelse for tør - dengang. I dag er sagen nok en anden!

Rommen i Malecon-flaskerne stammer fra Panama, men mærket er ejet af italieneren Marco Savio, den selv samme person som også står bag Ron Malteco. Der hersker lidt usikkerhed ift. hvor Malecon-rommen er destilleret. Marco Savios hjemmeside nævner selv Don Pancho (og dermed Distilleria Las Cabras) som en samarbejdspartner, og den danske importør Østjysk Vinforsyning refererer til folkene bag Ron Abuelo, nemlig Varela Hermanos. Måske er der tale om begge destillerier? Hvem ved?

Marco Savio forelskede sig i rom på et ophold i Cuba for mange år siden, og det er sikkert også derfor at Ron Malecon har flere cubanske referencer, selvom rommen altså intet med Cuba har at gøre. Rommen opkaldt efter den kendte havnepromenade ”Malecon” i Havana, Cuba. Der står desuden på flere af flaskerne ”Metodo Tradicional Cubano”, hvilket naturligvis refererer til den ”traditionelle cubanske metode” at producere rom på, som også benyttes i Panama; sukkerrørsmelassebaseret, kontinuerligt destilleret rom, som modnes i egetræ og tilsættes lidt sukker.

Rare Proof-serien er Ron Malecon’s high proof-serie, og indeholder tre aftapninger. Disse er altså tappet ved en anden og højere alkoholprocent end den klassiske 40. Ron Malecon Rare Proof Añejo 18 Años er 18 år gammel, destilleret i 1998 og tappet ved 51,7 % alkohol.

Min hydrometermåling af denne rom indikerer en sukkertilsætning på 24 gram pr. liter.

Se videoen hvor vi går mere i dybden med produktet:

Duft

Masser af chokolade, kakao, moden frugt og blommer.

Smag

Stor smagskoncentration, men samtidig også ubalance på sødmen. Det er en skam, for rommen har som sådan masser af potentiale.

Bedømmelse

Man sidder med en fornemmelse af, at Ron Malecon Rare Proof Añejo 18 Años tappet ved 51,7 % kunne have været et brag af en oplevelse, men desværre falder rommen (over en sukkerknald) lige før målstregen.

Der er masser af kvalitet i dette glas - ingen tvivl om det - og er man til sødmefuld og koncentreret rom, så er denne aftapning yderst anbefalelsesværdig. Dog får man mere for pengene i den yngre og billigere aftapning i serien, nemlig Ron Malecon Rare Proof Añejo 13 Años.

Ron Malecon-serien kan købes i Vinoble-butikker over hele landet.

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Panama
599 DKK
51,7%
70 cl

Sødme: 7/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Masser af chokolade, kakao, moden frugt og blommer.


Stor smagskoncentration, men samtidig også ubalance på sødmen.

Brugerbedømmelser: 90/100 (2 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet