Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
74 point

Ron Barco De Cargas 15 Clásico Anejo

Anmeldt d. 24-05-2013 af Mads "Romhatten" Heitmann

Duft

Denne rom har en rigtig lækker og imødekommende duft af vanilje, karamel, chokolade og en knivspids kanel. Det er faktisk ret frækt, at man lige kan fornemme kanelen imellem alle de let-søde sukkernoter. Det tiltaler mig meget. Derudover synes jeg at duften minder mig virkelig meget om RonMalteco 10, og 15. Det er måske heller ikke så mærkeligt eftersom både Ron Barco og Ron Malteco, begge kommer fra Guatemala. Om ikke andet er jeg helt tosset med duften på denne rom – det er virkelig en delikat omgang.

Smag

Ikke så fyldig og tyk i konsistensen som fx El Dorado 15. Den er derimod på niveau med Ron Botran Solera 1893 Gran Reserva når det kommer til fylden og konsistensen. Dog vil jeg sige, at der måske er lidt mere sprit i smagen i forhold til sidstnævnte, men det synes jeg ikke gør den dårligere. Her har vi dog tale om en rom der er sødere i duften end i smagen.

Bedømmelse

Vi ved ikke ret meget om Ron Barco, men det vi ved, er at rommen kommer fra Guatemala og at Ron Barco markedsfører sig selv på, at være et mærke der hylder de gamle skibe og deres modige besætninger der transporterede gods og passagerer verden rundt og berigede os med sjældne fødevarer, krydderier, tekstiler, nye ideer og viden… og naturligvis rom og sukker! Derudover oplyses det, at indholdet af flasken minimum har lagret 15 år. 
Rigtig mange brands køber ”bulk”-rom, altså en stor mængde rom, som man på bestilling kan købe ud fra særlige specifikationer inden for smagen, sødmens styrke og årgangen på rommen. Det vil sige, at køberen får rommen tappet og tilsendt hvorefter de selv vælger navnet på deres rom, samtidig med at de selv står for distributionen af den indkøbte rom. 
Alt i alt synes jeg rigtig godt om denne ”supermarkedsrom”. Den kan erhverves i Super Best for 250,- og nogen gange endda helt ned til 200,-. Til den pris må det siges, at være en helt fænomenal rom og det er endvidere altid spændende at gå på opdagelse i nye mærker. Jeg er sikker på, at det med tiden kunne blive en klassiker, hvis det altså er en rom de har tænkt sig at beholde – ikke mindst på grund af prisen og dens dejlige sødme. Køb den, smag den, elsk den.

Kan købes her
Skrevet af: Troels sommer d. 18-12-2015 22:31

Jeg har desværre ikke kunnet finde den fuld lagrede 15 års ( er den udgået?) men kun 15 solera som jeg synes er en virkelig god rom til prisen. Dejlig duft og tilpas sød

Guatemala
250 DKK
40%
70 cl
Kan købes her
Sødme: 7/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Denne rom har en rigtig lækker og imødekommende duft af vanilje, karamel, chokolade og en knivspids kanel.


Her har vi tale om en rom der er sødere i duften end i smagen.

Brugerbedømmelser: 83/100 (108 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet