Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk

Verdens dyreste rom kommer til Vejle

Skrevet d. 15-05-2013 af Mads "Romhatten" Heitmann

Legacy by Angostura is the ultimate expression of Angostura rum. We set out to create the greatest sipping rum ever produced and we believe we have achieved something that is both unique and unequalled,” sådan fortæller John Georges, Master Distiller på det 200 år gamle destilleri Angostura. Angostura ligger på øen Trinidad & Tobago og i 2012 fejrede indbyggerne deres 50 års jubilæum som selvstændig nation. Flasken, Legacy By Angostura, er lavet for at fejre Trinidad & Tobago’s 50 års uafhængighed. Kun 20 flasker er produceret på verdensplan og når disse 20 flasker er solgt vil der ikke blive produceret flere. Hver flaske koster ca. 157.500 DKK og er blot på ½ liter, hvilket giver en hæsblæsende literpris på hele 315.000 danske kroner. Den første flaske blev købt på en velgørenhedsauktion for 233.000 DKK, hvilket gør den til verdens dyreste rom nogensinde.

Selve rommen består af et blend på minimum 17 år gammel rom. Desværre er alderen på den ældste rom i blandingen ikke oplyst. Alt indhold kommer fra samme destilleri og samme ø og er lagret på 200 liters brugte Bourbonfade. Det oplyses desuden at Angostura Legacy er et blend af syv gamle fade fra Angostura’s ”skattekammer”.

Selve flasken er blevet designet af Asprey of London, som er juvelér for prinsen af Wales og hver indpakning har taget over 56 mandtimer at producere.

Der har blot været én flaske til salg i Danmark og det synes jeg vi skal være meget beæret over. Overhovedet at have den i vores lille land er noget af en chance.
Men hvem er så denne glade køber? Heldigvis er flasken købt og betalt af Restaurant The Lodge i Vejle. Dette er meget heldigt, da de sjældne dråber derved kan komme rundt på flere tunger. Det havde været en synd og en skam, hvis flasken var endt i hænderne på en privatperson.

Restauranten har besluttet at investere i Verdens dyreste rom, fordi man på stedet har en forkærlighed for de ædle dråber – og fordi man føler sig sikre på, at investeringen og ikke mindst historien om flasken, er alle pengene værd! I den forbindelse har The Lodge inviteret til et lille eksklusivt arrangement for udvalgte journalister, samt Romhatten.dk.

Kunne du tænke dig, at finde ud af hvordan verdens dyreste rom smager, så hold dig opdateret her på siden eller på Romhatten’s Facebook Page. Smagningen finder sted på fredag, d. 17/05/2013…OG JEG GLÆDER MIG SOM ET LILLE BARN!

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!Rom, NyhedTilmeld dig nyhedsbrevet