Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk

Dit barskab bør indeholde disse 6 “value-for-money-rom"

Skrevet d. 15-08-2017 af Mads "Romhatten" Heitmann

JEG HAR LAVET EN NY 2023-LISTE. Se den her!

Jeg har sammensat en liste over 6 value-for-money rom som du SKAL have i dit barskab.

Nummer 1:
Chairman's Reserve Finest St. Lucia Rum

Chairmans Reserve Finest St Lucia Rum 4

Den første i rækken af mine “god til prisen” anmeldelser koster ikke mere end 200 kr. og er naturligvis fra en af mine yndlingsproducenter, nemlig St. Lucia Distillers.

Rommen, hvis tilblivelse blev fulgt nøje af Laurie Barnard (daværende bestyrelsesformand for virksomheden), er et blend af pot still- og kolonnerom. Den bliver drukket i store mængder på St. Lucia, men har også opnået international efterspørgsel. I Danmark er det ikke en rom, som vi ser særlig meget til på trods af, at St. Lucia Distillers’ produkter føres herhjemme, fortrinsvis i Vinspecialistens mange butikker landet over.

Læs hele anmeldelsen her.

Nummer 2:
Foursquare Port Cask Finish

Foursquare Port Cask Finish 10

Foursquare Port Cask Finish Rum har lagret i hele ni år. Første tre år på klassiske bourbonfade, hvorefter den er blevet “afsluttet” på portvinsfade i hele seks år. Grunden til, at jeg skriver “afsluttet” i citationstegn er natuvligvis pga. den meget lange “finish”. Normalt, når man snakker om en finishlagring, vil der være tale om 1-2 år i rommens sidste lagringsperiode, men her har man valgt at gribe det lidt anderledes an. Det ville nok være mere passende at skrive, at det var en port cask rom med en bourbon start. “Foursquare Port Cask Rum Bourbon Start”. Nå spøg til side. På etiketten er også angivet fadtyper anvendt under lagringen, lagringstid, blendnummer samt aftapningsmåned. Masser af info på flasken, hvilket er super fedt, men måske ikke den mest prangende etikette - den ser billig ud, og det tror jeg også på, at den har været, for her betaler man bestemt ikke for en fancy flaske med en poppet etikette samt en søgt markedsføringshistoie. Nej, her betaler du for rommen!

Læs hele anmeldelsen her.

Nummer 3:
Smith & Cross Traditional Jamaica Rum

Smith Cross Traditional Jamaica Rum 8

Du skal være opmærksom på, at dette ikke er en dram for nybegyndere, så er du på udkig efter en god starterrom med masser af sukkersødme, så er det bestemt ikke her, du skal starte. Er du derimod en lidt mere garvet romnyder, som allerede har stiftet bekendtskab med den fænomenale jamaicanske highester rom, så bare gå til den! Du vil ikke blive skuffet!

Til en pris på mellem 250-300 kr. må dette konstateres at være noget af det bedste og mest potente rom fra Jamaica derude. Denne rom bringer bestemt noget med til bordet!

Læs hele anmeldelsen her.

Nummer 4:
Saint James 12 Ans Agricole Rhum

Saint James 12 Ans Rhum Agricole 5

Rhum agricole fra Martinique er jo som bekendt destilleret på en fermentering af sukkerrørssaft, hvilket er med til at gøre rhum agricole til en lidt mere kostbar affære end melassebaseret rom. Når det er sagt, så findes der undtagelser og Saint James 12 Ans Agricole Rhum er en af disse undtagelser. Tropisk, vellagret rhum agricole til under 350,- … det må sgu da siges at være et scoop!

Læs hele anmeldelsen her.

Nummer 5:
Clairin Vaval 2015 Batch 3

Velier Clairin Vaval 51 1 2

Den haitianske brændevin Clairin er naturligvis et resultat af en fermentering på sukkerrør, nærmere bestemt frisk sukkerrørsaft, hvilket gør det til en rom. Det er dog en mere “uren” og rå romtype, da den kun er udsat for én batch-destillation, hvilket gør, at rommen ikke når at komme af med særlig mange urenheder. Det betyder også, at rommen er utrolig aromatisk og fyldt med smag - en vildt “funky” smag.

Læs hele anmeldelsen her.

Nummer 6:
Ron Abuelo 12 Anos Gran Reserva

Ron Abuelo 12 Anos Gran Reserva 2

Til 300-350 kr. synes jeg at dette er et kanon godt romkøb, specielt hvis man har en sød tand i ny og næ.

Min første anmeldelse af denne aftapning var ikke særlig positiv, men nu er der gået fem år og meget rom er løbet under broen siden da. I al denne tid er der sket noget, som jeg tit taler om; mine smagsløg har ændret sig. Dengang gav jeg Ron Abuelo 12 Anos Gran Reserva “hug” for ikke at være sød nok, og for at være for tanninholdig. Dengang syntes jeg simpelthen, at rommen var for tør, noget som sjovt nok er lige omvendt i dag. I dag er det en rom, som jeg godt kan lide netop pga. den tunge egetræssmag. Jeg synes at den har mere at byde på end den gennemsnitlige søde rom.

Læs hele anmeldelsen her.

Skrevet af: Stefan d. 06-05-2018 22:08
Jag har Chairmans Reserve, beställt en Smith & Cross och smakat Abuelo 12.
Abuelo 12 var inget för mig. Chairmans Reserve är bra, men när jag testade den mot English Harbour 5år så var den chanslös. Så därmed sagt att jag saknar English Harbour 5år på er lista. Den är ju löjligt billig (ca 200skr på nätet) relaterat till vad man får.
Hälsningar Stefan


Best buy rom, Value for money rom, 6 rom du skal have i dit barskabTilmeld dig nyhedsbrevet