Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk

Verdens bedste rom - Romhatten.dk

Skrevet d. 02-05-2013 af Mads "Romhatten" Heitmann

Hvad er verdens bedste rom? Det er et godt spørgsmål. Der er så at sige ikke noget enkelt svar. Når dét er sagt kan man naturligvis se på de forskellige rom-festivaller der finder sted over hele verden. Her tænker jeg bl.a. på Miami Rum Festival, som hvert år kårer den bedste rom på messen. Der sker flere kåringer og i forskellige kategorier som bl.a. Premium Aged, Old Aged og Aged. På dén måde kan en rom også være verdens bedste rom indenfor en vis alder eller lagringsmetode. I Tyskland, på rom-messen i Berlin, var der fx sidste år en kategori der hed Solera. Det er heller ikke altid lige let at overskue hvilke rom der har deltaget i disse festivaller. Hvis der fx kun deltager 80 forskellige flasker i en kategori, er det naturligvis klart, at der mangler en hel masse andre mærker og dette gør konkurrencen mere eller mindre ubrugelig. Derved ikke sagt, at det ikke er præstigefyldt at vinde en af de større festivals, men hvis man skal have titlen som ”verdens bedste rom”, så vil man næsten synes, at ALLE rom i verden skal deltage.

Ron Zacapa har i mange år brandet sig selv på at være verdens bedste rom. Det kan man også sige at de var en gang, men det er nu blevet en dissideret vurderingssag. Det er længe siden at Ron Zacapa 23 har vundet en guldmedalje i noget som helst, men de har ingen problemer med at fortælle, at de stadig er verdens bedste. Man kan til gengæld sige, at Ron Zacapa er verdens mest kendte rom, men det er ikke ensbetydende med at de er verdens bedste rom-magere. Måske endda langt fra?

Tit er prisen også en vigtig faktor i forhold til kvaliteten. Jeg bedømmer dog ikke rommen ud fra hvad prisen er og hvor den kan købes, men derfor betyder det ikke, at prisen er underordnet. Verdens bedste rom behøver nødvendigvis ikke at være en eksklusiv rigmands-ting, men kan I princippet købes til 500 kr. flasken. Du er et eller andet sted selv dommer.

For at finde den bedste rom i verden skal man blot gøre én ting. Smag dig frem! Alt er en smagssag, men hvis du ikke lige føler, at pengene rækker, så kan du altid bruge romhatten.dk til at finde de bedste produkter. I skrivende stund er der kun anmeldt 133 forskellige produkter, men med tiden vil antallet vokse og databasen vil forhåbentlig udgøre hoveddelen af rom i verden.

Skrevet af: HenrikK d. 01-08-2014 11:38
Hej, Hvornår foregår Rom-Messen i Berlin? Er der mon en hjemmeside hvor jeg kan læse mere om den?
MVH
Henrik Kjeldskov
Skrevet af: Mads Heitmann d. 01-08-2014 18:56
http://rumfest-berlin.com/?lang=en


RomTilmeld dig nyhedsbrevet