Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk

Disse rom skal du ønske dig til jul 2016

Skrevet d. 01-12-2016 af Mads "Romhatten" Heitmann

Nu’ det jul igen,
og nu’ det jul igen,
og julen varer li’ til påske.
Nej det’ ikke sandt,
nej det’ ikke sandt,
for ind imellem kommer rommen.

Vi vil have hårde pakker under juletræet, men husk, at de hårde pakker skal være bløde, og helst flydende indeni.

Du skal naturligvis ønske dig rom i stride strømme - men hvilken rom skal du ønske dig? Jeg kommer her med tre gode bud på rom, som du kan skrive på ønskelisten, og som helt sikkert ikke vil skuffe dig, hvis du skulle være heldig!

 

Romønske nummer 1:

Angostura 1787 15 Years Old Rum

0,7 L | 40 % | Trinidad & Tobago

 

Angostura er på banen igen! Denne gang med en 15 år gammel rom, som fejrer tilblivelsen af Trinidad & Tobagos første sukkerrørsplantage. Og ja, du gættede rigtigt - året var 1787.

Indtil videre har House of Angostura haft en 12 år gammel rom som “flagskib” i deres “core range”, men nu bliver den 12 år gamle 1824 altså toppet med en 15 år gammel rom. En rom som ikke er af limited edition, men som man regner med kontinuerligt at kunne sende på markedet.

Angostura Rum 1787 15 Years Old 5

Læs hele anmeldelsen her.

 

Romønske nummer 2: 

1931 St. Lucia Rum 3. Edition

0,7 L | 43 % | St. Lucia

 

1931-romserien fra St. Lucia Distillers er en serie, der indtil videre er bestående af fire forskellige udgaver, der hver især fejrer fra 80-83 år med romproduktion af St. Lucia. Den 3. udgave, som jeg sidder med her, fejrer altså det toogfirsenstyvende år for deres romproduktion.

Efter at have svømmet mig en tur i det store hav af information på internettet, fandt jeg frem til, at rommen er en blanding af rom fra alle fire stills, som findes hos St. Lucia Distillers; Vendome Pot Still, de to John Dore Pot Stills samt deres Continuous Coffey Still. Blendet er blevet lagret mellem 6 og 12 år. Hvor meget der er hvad ift. blendets sammenstykning, kan jeg desværre ikke rigtigt komme n;rmere, og det på trods af, at jeg har forsøgt at skrive til Michael Speakman hele to gange - men uden svar.

St Lucia 1931 3 Edition Rum 3

Læs hele anmeldelsen her.

 

Romønske nummer 3:

Clément Single Cask Vanille Intense (grøn label)

0,5 L | 42,8 % | Martinique

 

En fuldstændig FABELAGTIG rom fra øen Martinique! Den har det hele; intensitet, afstemthed og vigtigst af alt en forbandet god smag…

Clément laver rom i den franske stilart, altså på frisk sukkerrørssaft frem for melasse. Jeg har besøgt Martinique og naturligvis også Habitation Clément - du kan læse alt om min oplevelse fra destilleriet her.

Denne aftapning er noget helt specielt. Normalt, når man nyder et glas Rhum Clément er rommen en blanding af rom, som har lagret på franske egetræsfade og amerikanske egetræsfade. Men ikke denne. Dette er en enkeltfadsaftapning fra et amerikansk egetræsfad. Og det fungerer kanon godt!

Clément Rhum Single Cask Vanille Intense 2

Læs hele anmeldelsen her.

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!AnbefalingTilmeld dig nyhedsbrevet