Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk

Rom & Rejs til Martinique 2019

Rejse dato: 15.04.2019

I 2018 var vi er klar til at invitere rominteresserede med på rejse til Caribien, nærmere bestemt Martinique. Turen var skræddersyet til de personer som gerne ville opleve romproduktion og caribisk kultur helt tæt på. Mads Heitmann og Lauge Kjær fra Romhatten.dk var begge ledsagere under rejsen til og fra Martinique, under alle destilleribesøg, og fungerede generelt som tour-guides under hele turen. Rom & Rejs til Martinique 2019 var lavet i samarbejde med Jysk Rejsebureau, som hjælp med dele af planlægningen og de fornødne forsikringer mv.

Destilleriebesøg

På turen besøgte vi følgende destillerier:

 • Distillerie Rhum J.M.
 • Distillerie Neisson
 • Destillerie Depaz
 • Distillerie du Simon
 • Habitation Clément
 • Distillerie A1710
 • Distillerie La Favorite
 • Habitation HSE

Vi var på Martinique fra 15. april til 23. april 2019

Anbefalinger fra deltagerne:

"Rom & Rejs til Martinique 2019 var en fantastisk tur, rejsen over og hjem gik problemfrit. Turen var godt planlagt, med interessante destilleribesøg, hvor man fik en masse info og spændende smagsprøver, masser af rom og rom snak. God fordeling af tiden mellem rom og fritid, så der var plads til anden snak, og man kunne opleve kulturen, se lokalområdet eller en tur på stranden."

/ Kim L. Møller

________________

"15/4-19 gik turen til Martinique. Vi startede i Københavns lufthavn med at blive budt på en god flaske champagne, derefter gik turen mod vest.

Hvis man forventer en druktur, så er man ikke det rette sted. Forventer man derimod en tur, hvor de fleste spørgsmål man må have omkring rom og fremstilling deraf besvaret, så er det turen man må deltage i.

Har man oplevet Mads og Lauge anmelde rom på Youtube, eller i virkeligheden, så ved man præcis hvad de 2 herrer kan give som turguider, og romnørder. Der er ingen dumme spørgsmål, og kan de ikke svare, finder de en på et destilleri, der kan.

Vi var rundt på 8 destillerer/producenter af rom. Det lyder af mange steder på 6 dage, men det var en fed, hyggelig tur, i kanongodt selskab, og ren afslapning.

Alt i alt på en skala fra 1-10 giver jeg turen 10, for oplevelsen, det gode humør, for besvareler af spørgsmål og valg af destillerier.

Jeg ser frem til #romogrejs2020 "

/ Peter Drejer Christensen

________________

I prisen var inklusiv følgende:

 • Flybillet tur/retur fra Kastrup til Martinique
 • Transport tur/retur fra lufthavn til hotel på Martinique
 • Syv overnatninger på Hotel Bambou i dobbeltværelse inkl. halvpension (morgenmad & aftensmad)
 • Transport til og fra syv destillerier inkl. rundvisninger og smagninger. 
Deltagelse pr. person var kun 16.995,-

Rom Rejs Til Martinique Banner

Om Martinique

Martinique er en fransk ø i det caribiske øhav. Øen er kendt for sin smukke og frodige natur, og ikke mindst sit todelte ø-klima. Den nordlige del af øen er præget af bjerge og fugtigt klima, samtidig med at den sydlige del er mindre bakket og mere tørt. På øen findes der ni destillerier som allesammen producerer rhum agricole. Den franske romstil som man finder på Martinique er en meget frisk, syrlig og kraftig romtype. Man producerer ikke rom af melasse men derimod af friskpresset sukkerrørssaft, hvilket giver en meget anderledes smagsprofil end hvis man er vant til at nyde rom fra fx Latinamerika. Desuden tilsætter man ikke sukker til rommen på Martinique, hvilket betyder at man ikke finder de søde romtyper på øen. Der bliver både produceret ulagret og lagret rom på Martinique, og når man med Rom & Rejs besøger destillerierne på øen vil der være rig mulighed for at følge hele produktionsprocessen fra sukkerrør til flaske.