Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk

Romtønden

Skrevet d. 01-10-2012 af Mads "Romhatten" Heitmann

Tønden eller ”fadet”, som man også kalder det, er meget vigtigt for rommens smag og konsistens. Langt det meste rom kommer over at ligge på amerikansk egetræ, nærmere bestemt brugte Bourbon-fade. Disse Bourbon-fade importeres fra U.S.A. hvor de erhverves forholdsvis billigt, da Bourbon-producenterne lever under den regel, at de kun må bruge fadene én gang. Det amerikanske egetræ har en speciel egenskab, det tilfører nemlig tøndens indhold smag af vanilje, karamel, kokos og krydderier. Derudover er det også fra tønden, at rommen optager sin mørke farve. Jo længere rommen ligger på fad, jo mørkere bliver den. Dog skal man være opmærksom, da man ikke altid kan vurdere en roms alder på farven. Det er nemlig tilladt at tilsætte karamel i den meste rom.



Romproduktion, Lagring af rom



Tilmeld dig nyhedsbrevet