Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk

Sukkerrør

Skrevet d. 01-10-2012 af Mads "Romhatten" Heitmann

Sukkerrøret har sin oprindelse på Ny Guinea, men spredte sig til Asien og senere Mellemøsten. Det var herfra de rigeste mennesker i Europa købte deres sukker, som dengang stadig udelukkende blev anvendt som et krydderi. Et meget dyrt krydderi. Da Columbus opdager den nye verden i 1492, vender han hjem med historier om det tropiske klima, som er ideelt for sukkerrørsdyrkelse. Derfor har han sukkerrørsplanter med tilbage til Hispaniola da han året efter endnu engang sætter sejl mod det nye land.

I dag er der ikke sukkerproduktion alle steder hvor der laves rom. Brasilien er en kæmpe producent af sukker og bliver derfor tit brugt af romproducenter som leverandør af melasse. 



Romproduktion



Tilmeld dig nyhedsbrevet